Rasvumise tegelikud põhjused on paljastatud

Jaana Otsa
, ajakirjanik
Copy
Kui kehamassi indeks on 25 ja 29,9 vahel, siis nimetatakse seda ülekaalulisuseks ehk eelrasvumiseks. Kui aga 30 või üle selle, siis rasvumiseks, vahendab Tervise Arengu Instituut.
Kui kehamassi indeks on 25 ja 29,9 vahel, siis nimetatakse seda ülekaalulisuseks ehk eelrasvumiseks. Kui aga 30 või üle selle, siis rasvumiseks, vahendab Tervise Arengu Instituut. Foto: Shutterstock

Värsked teadusuuringud on šokeerivalt avastanud, kuidas ülekaal mõjutab rakke sügavamal tasemel kui kunagi varem. See uus läbimurre paneb kahtluse alla meie senised arusaamad kehakaalu kohta ning avab uksed võimalustele, et võidelda rasvumise ja sellest tulenevate terviseprobleemide vastu. 

Mitokondrid on tuntud kui «raku jõujaamad», kuna neil on oluline roll energia tootmisel. Siiski on nende organellide elutähtis töö rasvunud inimestel häiritud põhjustel, mis jäävad ebaselgeks. 

Rahvusvaheline teadlaste meeskond avastas, et kui hiiri toita kõrge rasvasisalduse dieediga, lagunevad nendes olevad mitokondrid väiksemateks mitokondriteks, mis omakorda vähendavad võimet põletada rasva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles