Peaasi.ee ootab noorte vaimse tervise teemalisi luuletusi

PM Tervis
Copy
Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.
Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa. Foto: Ekvilibrist/ Peaasi

Peaasi.ee koostöös Apollo ja Kirjanike Liidu noortega ootab 16–26 aastaseid noori 20. septembril Solarise Apollo raamatupoodi esitama oma luuletusi, mis puudutavad vaimset tervist, emotsioone ja elu keerdkäike.

«Soovime innustada noori luule abil ennast väljendama, sest luule on suurepärane maailma mõtestamise vorm ja käepärane viis oma tunnetega toimetulekuks. Ka mitmed uuringud toetavad ideed, et loovad tegevused mõjutavad positiivselt vaimset tervist ja aitavad paremini väljakutsetega toime tulla,» rääkis Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Luuleõhtut juhib luuletaja Joonas Veelmaa, kes arvab, et noored võiks õhtust osa võtta luule jagamise kogukondlikkuse tõttu.

«Minu jaoks on luule eelkõige sotsiaalne ja just jagamine annab luuletustele tähenduse. Kui metsas üks puu luuletab ja keegi ei kuule, siis ma arvan, et ta ikkagi ei luuletanud,» rääkis Joonas Veelmaa.

Luuleõhtule saab registreeruda kuni 11. septembrini siin.

Registreerimisel tuleb lisada näidisena ka üks enda kirjutatud luuletustest, et korraldajad autori stiilist paremini aimu saaksid.

Noorte luuleõhtu on osa Peaasi.ee ja Apollo algatatud kohtumisõhtute sarjast «Kirjandus kui hingetugi», kus arutletakse, kuidas kirjanduses käsitletakse vaimse tervise teemasid ja kuidas kirjandus vaimsete tervist mõjutada võib.

Kohtumisõhtute «Kirjandus kui hingetugi» ajakava:

6. septembril kell 18: luule roll noorte vaimse tervise toetajana

Vestlevad: Kliiniline psühholoog, Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa, luuletaja ja muusik Eik.

13.septembril kell 18: kirjanduse roll noorte vaimse tervise toetajana

Vestlevad: Peaasi.ee haridusvaldkonna juht Marit Kannelmäe-Geerts, kirjanik ja õpetaja Jaak Urmet ehk Wimberg.

20.septembril kell 18: noorte luuleõhtu

16–26 noored esitavad omaloominguna valminud luulet. Luuleõhtut juhib luuletaja Joonas Veelmaa. Üritusel saab näha ka Kirjanike Liidu Noorte luuleraamatute soovitusi!

Kõik vestlusõhtud toimuvad Solarise Keskuse Apollo raamatupoes ja on osalejatele tasuta.

MTÜ Peaasjad tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasjad on pälvinud oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles