Tööandjad saavad taotleda tervist edendava töökoha märgist

PM Tervis
Copy
Naine kontoris. Pilt on illustratiivne.
Naine kontoris. Pilt on illustratiivne. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Tervise arengu instituut koostöös tööinspektsiooniga kuulutab esimest korda välja märgise «Tervist edendav töökoht» taotlemisvooru. Taotlusi saab esitada igal aastal 1.–23. oktoobrini. Märgis antakse kolmeks aastaks ja selle taotlemine on tööandjale tasuta.

Märgise «Tervist edendav töökoht» väljaandmise eesmärk on tunnustada organisatsioonide järjepidevat panustamist oma töötajate tervisesse ja heaolusse. Tervise edendamine töökohal on turvalise, tervist väärtustava, tervislikke eluviise ja valikuid soodustava keskkonna kujundamine. «Töökogukonnad on oluline keskkond rahvatervise kujundamisel, kus tööealise elanikkonna tervisekäitumist saab mõjutada selles suunas, et meie tervena elatud eluaastad kasvaksid jõudsamalt ning inimestel oleks võimalus olla kaasatud tööturul kauem, kui see on praegu näiteks tervisest tulenevate piirangute tõttu,» kommenteeris Katrin Kärner-Rebane, Tervise arengu instituudi paikkondade tervise edendamise osakonna vanemspetsialist.

Töötajate suurema motivatsiooni ja tootlikkusega kaasneb positiivse ja hooliva tööandja maine, mida «Tervist edendava töökoha» märgis kannab. Märgise olemasolu näitab, et selles asutuses on inimesed tähtsal kohal. Hästi hoitud töötaja panustab rohkem ja pakub seeläbi ettevõttele suuremat kasu. Terviseedendus töökohal on ka üks tähtis eeldus uute töötajate värbamisel.

Märgise taotlemise protsessi läbides saab tööandja terviklikuma ülevaate oma organisatsiooni tööohutuse, terviseedenduse ja juhtimise põhiprotsessidest, arenguvõimalustest ning pikajalise tegevusplaani töötajate heaolusse panustamisel.

Märgise taotlemist tutvustav infopäev toimub 15. septembril kell 10.00–11.30 Zoomi keskkonnas, kus märgise taotlemise protsessi tutvustavad Tervise arengu instituudi ja tööinspektsiooni spetsialistid. Kohtumisele saab registreeruda siin. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles