Umbes kolm grammi oomega-3-rasvhappeid, mida tarbitakse toidu või toidulisanditega, näib olevat optimaalne päevane annus vererõhu alandamiseks, väidetakse Ameerika südameassotsiatsiooni ajakirjas avaldatud uuringus.
Kolm grammi seda ainet päevas võib alandada vererõhku
Oomega-3-rasvhappeid dokosaheksaeenhape (DHA) ja eikosapentaeenhape (EPA) leidub tavaliselt rasvastes kalades, nagu lõhe, tuunikala, sardiinid, forell, heeringas ja austrid. Mõned inimesed võtavad toidulisanditena ka kombineeritud DHAd ja EPAd.
«Meie uuring toetab FDA juhiseid, et EPA ja DHA oomega-3-rasvhapped võivad vähendada südame isheemiatõve riski, alandades kõrget vererõhku, eriti inimestel, kellel on juba diagnoositud hüpertensioon,» ütles uuringu autor Xinzhi Li, Macau farmaatsia ja tehnoloogiaülikoolis abiprofessor. «Kuigi meie uuring võib lisada usaldusväärseid tõendeid, ei vasta see künnisele, et esitada oomega-3-rasvhapete kohta kindel väide vastavalt FDA eeskirjadele.»
Ameerika südameassotsiatsioon soovitab süüa nädalas kaks korda kala osana südametervislikust toitumisest.