Patsientide ühing: kolm tasuta haiguspäeva ohustab töötajate tervist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Ilves.
Pille Ilves. Foto: Raigo Pajula
Eesti Patsientide esindusühingu juhataja Pille Ilvese sõnul võib tasuta haiguspäevade pikendamine halvasti mõjuda töötajate tervisele. Suureneb nakkusoht töökohtades ja tüsistuste tekkimise tõenäosus.

«Selge on see, kui inimene esimesed kolm päeva haigushüvitist üldse ei saa, siis käib ta iga hinna eest tööl. Ja kui on gripihooaeg, siis on ju ette teada, mis toimuma hakkab. Suureneb nakkusoht ja tüsistused,» rääkis Ilves Tarbija24.ee`le.

Kriitiliselt suhtus Ilves ka kärpeplaani sellesse ossa, mis näeb ette, et esimesele kolmele päevale järgnevad viis päeva maksab töötajale haigushüvitist tööandja.

«Siis ei ole tööandjad enam huvitatud nendest inimestest, kellel on näiteks kroonilised haigused ja kes on aeg-ajalt haiguslehel. See võib tekitada diskrimineerimislaine terviseprobleemidega inimeste suhtes,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles