Rattamaratoni läbi sõitnud dr Viigimaa jagab, mida sportima hakates silmas pidada

PM Tervis
Copy
Dr Margus Viigimaa sõitis läbi Kõrvemaa rattamaratoni. 30. septembrini kestab Liikumisaasta 2023 spordinädal, mille raames oodatakse kõiki sportima.
Dr Margus Viigimaa sõitis läbi Kõrvemaa rattamaratoni. 30. septembrini kestab Liikumisaasta 2023 spordinädal, mille raames oodatakse kõiki sportima. Foto: Erakogu

Kardioloog Margus Viigimaa (65) sõitis eile läbi Kõrvemaa rattamaratoni täisdistantsi. «Liikumine võimaldab mul teha pingelist vaimset tööd, parandab stressitaluvust ja tasakaalustab organismi,» nendib Viigimaa, kes on Liikumisaasta 2023 spordinädala patroon.

Põhja-Eesti regionaalhaigla vahendas sotsiaalmeedias kaadrit rattamaratonilt. Dr Viigimaa on treeninud rattamaratoniks juba aastaid iga päev, käies Nõmme kodust sageli regionaalhaiglasse jalgsi tööl. Samuti mängib ta nädalas kaks või kolm korda tennist ja käib ühel päeval jõusaalis. Lisaks sõidab rattaga ja suusatab.

«Ma tunnen kõndimisest ja tennisest nii suurt rõõmu, et ei pea ennast kuidagi lisaks motiveerima. Jõusaalis on jooksulindil või jalgrattal vahel vaja end pikemaks soorituseks õhutada, aga pärastine hea enesetunne korvab kõik kuhjaga,» nentis arst liikumisaasta kodulehe postituses.

Motiveerimaks end liikuma, soovitab dr Viigimaa alustada rahulikult, nii et koormuse järel püsiks hea enesetunne. «Kõige tähtsam on regulaarsus ja küll treenituse suurenemisega saab ka suuremaid koormusi rõõmuga teha,» kinnitab ta. «Sportimisest saadav tervise tugevdamine, positiivne energia ja töövõime kasv korvavad kuhjaga tervisetreeningule kuluva aja.» 

30. septembrini kestab Liikumisaasta 2023 spordinädal, mil kutsutakse kõiki kaasmaalasi sportima. Liikumisaasta sündmustega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles