Lapsed tõbised: Kuidas valmistuda sügiseste haiguste tulekuks?

Kidsmed
Copy

Sügise tulekuga muutuvad külmetushaigused sagedasemaks ning alati ei õnnestu nohu ja köha vältida. Kuidas aidata oma lastel tervena püsida ja mida teha, kui viirus siiski kimbutab? Kidsmedi e-poest leiab tooted, mida sel ajal kodus võiks vaja minna.

Sügis toob kaasa jaheda ja niiske ilma, mis aitab kaasa viiruste levimisele. Üks parimaid viise laste kaitsmiseks sügiseste haiguste eest on nende immuunsüsteemi tugevdamine. Lapsele tuleks tagada piisav uni, tasakaalustatud toitumine ja regulaarne füüsiline aktiivsus. Oluline on õpetada ka korralikku kätepesu. Lisaks aitavad haigusi ennetada Kidsmedi tervisetooted, nagu vitamiin D sprei, multivitamiinisprei ja siilikübarasiirup.

Foto: Kidsmed

Ennetus ei toimi ja laps jääb siiski haigeks

Kui väikelapsel on nohu, siis kaasneb väga tihti ka kõrvapõletik. Kõige rohkem esineb kõrvapõletikke alla kolmeaastastel lastel ja väikelaps võib põdeda aastas 2–3 keskkõrvapõletikku. Kui laps ei oska nuusata, siis võib ka kõrvavalu suureneda. Nosiboo elektriline ninaaspiraator aitab nii beebide kui ka väikelaste nina limast puhastada. See on äärmiselt oluline just imikutel, sest esimestel elukuudel puudub oskus läbi suu hingata. Nohu korral on häiritud ka söömine ja magamine, mis omakorda tekitab lapses rahutust ja nutuhooge.

Foto: Kidsmed

Alla kaheaastaste puhul on nohu ja köha ravimine keeruline, sest ravimeid ilma arsti ettekirjutuseta kasutada ei tohi. Inhalatsioon on üks väheseid meetodeid, kuidas aidata lapsel kiiremini terveneda.

Kidsmedi MeshPlusi inhalaator aitab nina kaudu hingata ja rahustada kurku. Vajadusel saab sellega manustada ravimeid ja seda on võimalik kasutada ka pikali asendis.

Foto: Kidsmed

Lisaks inhalaatorile aitab köha-nohu vastu Pulmotini palsam, millega saab määrida lapse rinnaesist, selga ja jalataldu. Tüümiani, lavendli ja tähtaniisi eeterlike õlide aroom lõõgastab hingamisteid ja aitab ninakinnisuse korral kergemini hingata.

Kui laps on juba kaheaastane, aitab köha leevendada ka looduslik Kidsmedi köhasiirup. Eestis toodetud siirup leevendab kihelevat kurku ja ärritavat köha.

Lapse kehatemperatuuri mõõtmine

Väikelapse kehatemperatuuri jälgimine võib tavalise termomeetriga olla üpris keeruline. Täiskasvanu võib ju paar minutit paigal püsida, aga väikelaps mitte. Kraadiklaas võib paigast liikuda, laps niheleda ja kogu protsess tuleb uuesti läbi teha. Kidsmed TermoPlusi kontaktivaba termomeetriga saab mõõta inimese, objekti või ka toa temperatuuri nupule vajutusega. Seade salvestab viimased paarkümmend mõõtmist, et palaviku korral saaks temperatuuri jälgida.

Foto: Kidsmed

Küll aga pole sügis pelgalt haiguste aeg, vaid võimalus perega koos olla, lehtedes hüpata ja sooja teed nautida. Seega tasub sügisele vastu minnes jälgida laste tervist ning varuda kodusesse apteeki vahendid, et haigus kiirelt mööduks. Kõikide toodete ostmine võib tunduda esmapilgul korraliku väljaminekuna, aga tegelikult on see investeering aastateks ning mitmeid neist saab kasutada terve pere.

Kidsmed pakub kuni 15. oktoobrini kehtivat sooduskoodi OLETERVE, mis annab kõikidele eelpool mainitud toodetele 10% soodustust e-poes www.kidsmed.ee. Lisaks tasub tutvuda pakutavate paindlike maksevõimalustega, et ikka kõik vajalik õigeaegselt ostetud saaks.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles