Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

Toidus võib peituda mälu ähvardav oht

Copy
26.10.2022. Juust.
26.10.2022. Juust. Foto: Sander Ilvest

Rasvased toidud mõjutavad ajurakke, mis võib aidata seletada seost kõrge rasvasisaldusega toitumise ja halveneva mälu vahel, eriti vananedes, nenditakse uues uuringus.

Ohio riikliku ülikooli teadlased leidsid rakukultuuride uurimise käigus, et oomega-3-rasvhape DHA võib aidata kaitsta aju ebatervisliku toitumise mõjude eest, pärssides rakutasandil rasvast põhjustatud põletikku. Uuring avaldati teadusajakirjas Frontiers in Cellular Neuroscience.

Vananevatelt hiirtelt võetud ajukoe uuringud näitasid, et kõrge rasvasisaldusega toit võib ajendada ajurakke signaale juhtima viisil, mis segab uute mälestuste loomist.

Märksõnad

Tagasi üles