5 sammu, mis aitavad sul järjepideva treenimisega algust teha

Golden Club
Copy
Foto: Golden Club

Treeninguga alustamine võib olla põnev ja tervislik samm, kuid mida silmas pidada, et esimene õhin mööda ei läheks ning treening jääks päevakavasse püsima elustiili osana? Golden Club fitnessklubi treeningute juht Mirjam Lehismets annab nõu, kuidas alustada.

1. Sea eesmärgid. Mõtle sellele, miks soovid treenima hakata. Kas soovid saada tugevamaks, kaotada kaalu, parandada vastupidavust või lihtsalt tunda end paremini? Selgete eesmärkide seadmine aitab kujundada sulle sobiva treeningukava. Treeningeesmärgid aitavad püsida motiveerituna, järjepidevana ja keskendununa oma treeningutele ning saavutada soovitud tulemusi nii füüsilises vormis kui ka vaimses tervises. Oluline on seada realistlikud ja saavutatavad eesmärgid ning neid regulaarselt hinnata ja vajadusel kohandada. Pane paika kindlad treeningkuupäevad ja kellaaeg, sellega suureneb pühendumine ning tekib järjepidevus treeningutes!

2. Küsi nõu personaaltreenerilt. Treeningutega alustades on oluline teha seda õigesti, et vältida vigastusi ja probleeme. Treener aitab õpetada õigeid tehnikaid ja treeningmeetodeid ning tagab, et treening on ohutu. Vastavalt eesmärkidele aitab ta luua personaalse treeningkava. Treeningute alustamine võib olla väljakutse ja mõnikord võib mõne aja pärast kaduda motivatsioon. Treeneril on oluline roll ka treeningmotivatsiooni hoidmisel, eesmärgistatud treeningute ülesehitamisel ning vigastuste või valesti treenimise vältimisel!

Foto: Golden Club

3. Säilita järjepidevus. Järjepidevus on võtmesõna treeningutega edukalt alustamisel ja edasijõudmisel. Järjepidav treenimine võimaldab sul näha pidevat edasiminekut ja arengut. Kui treening saab osaks igapäevasest rutiinist, muutub see automaatseks ja lihtsaks. Sa ei pea enam end meelitama trenni minema, sest see on muutunud loomulikuks osaks sinu elust. Regulaarne treenimine parandab nii füüsilist kui vaimset tervist ja aitab luua üldist heaolu. See tugevdab südant, vähendab stressi, suurendab energiat ja parandab une kvaliteeti. Samuti aitab ennetada mitmeid terviseprobleeme, sealhulgas südamehaigusi, diabeeti ja ülekaalulisust.

4. Puhka piisavalt. Anna oma kehale aega puhkamiseks ja taastumiseks. Kui soovid saavutada oma treeningeesmärke ja treeningute tõelist kasutegurit näha, on oluline tagada piisav ja regulaarne uni. Tervislik uneaeg võib varieeruda inimeseti, kuid enamik täiskasvanuid vajab vähemalt 7-9 tundi und ööpäevas, et tagada optimaalne taastumine ja heaolu. Puudulik uni võib suurendada ärevuse ja stressi taset, mis võib omakorda mõjutada treeninguid ja motivatsiooni

5. Osale rühmatreeningutes. Kui sa ei ole rutiini armastav inimene ja vajad vaheldust, siis rühmatreeningud võivad olla suurepärane valik. Mitmekesisus hoiab treeningud huvitavad ja pakub võimalust proovida erinevaid treeningumeetodeid. Kindlasti teavita treenerit, et oled alustav treenija. Rühmatrennis, koos teistega treenides tekib sotsiaalne keskkond, kus treenijatel on sageli sarnased eesmärgid, ollakse teineteisele toeks ja motivatsiooniallikaks.

Foto: Golden Club

Seega kokkuvõtvalt, kuidas alustada treenimist? Sea realistlikud ja saavutatavad eesmärgid, vajadusel küsi nõu personaaltreenerilt ning säilita treeningute järjepidevus. Kui tunned, et jõusaalis treenimine ei ole sulle, proovi vaheldusrikkaid rühmatreeninguid. Naudi treenimist, kuid ära unusta anda kehale piisavalt puhkust ning vajalikke unetunde.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles