Nipid naistele: liposoomne C-vitamiin aitab säilitada teie vitaalsust

Bioplanet
Copy
Foto: Shutterstock

Sügiskaamost trotsides ja viirushaigusi ennetades võib liposoomne C-vitamiin olla just see puuduv lüli, mida olete oma igapäevases toitumises otsinud. Liposoomse tehnoloogia tagab C-vitamiini efektiivsuse, mis on teaduspõhiselt tõendatud lahendus selle imelise vitamiini tarbimiseks – pisike ühe käega avatav pakike käekotis võib olla iga tänapäeva naise tõeline liitlane.

Mis on liposoomid? Liposoomid on keharakkudele sarnased mikroskoopilised fosfolipiidide kerad, mis muudavad vesilahustuvate ja vees mittelahustuvate ainete kohaletoimetamise teie kehas äärmiselt efektiivseks - liposoomid suudavad toimetada vajalikke aineid otse sinna, kus neid kõige rohkem vaja on. Teadlased on avastanud, et liposoomi saab kapseldada toitaineid, ravimeid ning toidulisandeid, mis imenduvad organismi viiduna suurepäraselt otse verre. Liposoomid kaitsevad kapseldatud aineid seedimise ja lagunemise eest.

Lisaks aitab liposoomides sisalduv antioksüdant fosfatidüülkoliin kaasa teie rakkude ainevahetusele, kaitstes keha oksüdatiivse stressi eest.

Kui võrrelda liposomaalseid preparaate traditsiooniliste suukaudsete tablettide või kapslitega, on erinevused märgatavad. Tavaliste toidulisandite imendumine võib olla aeglane ja madala biosaadavusega. See tähendab, et teie keha saab neist ainestest vähe kasu. Liposoomide puhul on aga olukord hoopis teine – nende rakusisene biosaadavus on palju kõrgem ning on võrreldav isegi intravenoosselt manustatavate ainetega. See tähendab, et liposoomid suudavad tuua teie kehasse rohkem kasulikke aineid, aidates teil saavutada parema tervise ja heaolu.

On kindlaks tehtud, et traditsioonilistest suukaudsetest C-vitamiinidest imendub keskmiselt 200 mg sõltumata kogusest mida manustate, liposoomsest vitamiinist imendub aga 95 protsenti.

Ent miks eelistada just C-vitamiini? C-vitamiin on üks nendest olulistest toitainetest, mida teie keha ise ei suuda toota. See vitamiin on immuunsüsteemi tugevdaja ja antioksüdant, mis aitab teil võidelda viiruste ja oksüdatiivse stressi vastu. Suukaudselt tarbituna imendub tavaline C-vitamiin kehasse piiratud koguses ja suuremate annuste tarbimine võib põhjustada ebameeldivaid seedeprobleeme.

Siin tuleb appi liposoomne C-vitamiin. Liposoomidesse kapseldatud C-vitamiin imendub otse rakkudesse ega ärrita seedesüsteemi. Uuringud on näidanud, et liposoomse C-vitamiini toime võib ületada isegi intravenoosselt manustatava C-vitamiini toime.

Eesti ettevõte Nordaid on välja töötanud liposoomse C-vitamiini geeli, mis imendub läbi vereringe otse rakkudesse. See toode on saadaval 1000 mg C-vitamiini annuspakenditena ja geel-spreina .

Nordaidi liposoomne vitamiin C ei sisalda kunstlikke lõhna- ja maitseaineid, toiduvärve, õlisid, soola ega pärmi. See on ka gluteeni, laktoosi ja GMO-vaba ning sobib taimetoitlastele.

Foto: Bioplanet

Bioplaneti e-poes on saadaval neli C-vitamiini varianti - ilma lisanditeta geel portsionpakendites, mida on võimalik otse suhu pigistada. Valikus on spreipudelis C-vitamiin koos Reishi seenega. Hea on teada, et Reishi seen aitab kehal kohaneda stressiga ja toetab immuunsüsteemi. Spreigeelina liposoomne C-vitamiin koos D-vitamiiniga on ideaalne valik neile, kes soovivad ühe tootega tugevdada nii immuunsüsteemi kui ka luude tervist.

C-vitamiin koos Acerola viljade ekstraktiga, mis sisalab lisaks c-vitamiinile paljusid teisi kasulikke mineraale ja vitamiine.

Foto: Bioplanet

Lisaks toob Bioplaneti e-pood teieni laias valikus teisigi toidulisandeid, mis on pakendatud mugavasse spreipudelisse.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles