Mille järgi valida toidulisandeid endale ja oma perele?

ICONFIT
Copy
Foto: ICONFIT

Tervis on inimese tähtsaim vara, millele saab omalt aidata kaasa õige toitumise ja piisava füüsilise aktiivsusega. Ent kas tervel inimesel võib olla vajadust kasutada toidulisandeid? Tutvustame kolme tõhusat omanäolist vitamiini ja mineraali, mis igapäevaseid toimetamisi mugavamaks teevad: Indiast pärit Ashwagandha stressi ja väsimuse vastu, rasva energiaks muundamist toetav L-karnitiin ja tundlikku seedimist toetavad seedeensüümid.

Toidulisandid on mõeldud täiendama toitumist ja tagama kehale vajalike toitainete piisava tarbimise, kui toitumine ei suuda seda pakkuda. Seega võivad toidulisandeid vajada need inimesed, kellel on mingil põhjusel mõnede toitainete vajadus suurenenud või on nende imendumine häiritud: rasedad, sportlased, harrastussportlased, füüsilise töö tegijad, taimetoitlased ja need, keda on tabanud stress või kellel käsil haigusest taastumine. Kuna toidulisandite pakkujaid on palju, tasub eelistada tuntuid ja pikaajalise kogemusega tootjaid, kelle tootevalikusse kuuluvad hoolikalt valitud toorainest valmistatud kõrgekvaliteedilised ja mõjusate retseptidega toidulisandid. Toidulisand ei tähenda klassikalisi vitamiine ja mineraale, vaid need võivad olla ka eksootilist päritolu ja pika ajalooga või hoopis eriti efektiivsed komplekstooted.

Foto: ICONFIT

Olukorrad, kus toidulisandid võivad olla vajalikud, on näiteks inimese isiklikud toitumisalased piirangud eridieedi tõttu, aga ka allergia või toidutalumatus mõne toidugrupi suhtes, mis piirab toitumise mitmekesisust. Samuti mängib toidulisandite vajaduse osas suurt rolli toidu kvaliteet, mis võib olla kannatanud nii kasvupinnase vaesumine, liigsete väetiste kasutamise või liigse toidu töötlemise tõttu.

Ka haigustest aitavad toidulisandid kergemini taastuda, kuid nende mõju on individuaalne ning sõltub haiguse tüübist ja raskusastmest. Mõned toidulisandid aitavad tugevdada immuunsüsteemi, parandada toitainete imendumist või vähendada põletikku kehas. Oluline on teada, et toidulisandid ei tohiks asendada arsti poolt määratud ravi ning enne nende manustamist haiguse taastumise toetamiseks on soovitatav konsulteerida oma arstiga.

Foto: ICONFIT

Energiat ammuta Indiast pärit toidulisandist Ashwagandha!

Toidulisand ICONFIT Ashwagandha toetab keha ja vaimu ning kasvatab jõudu. Kapslite regulaarne tarbimine vähendab stressi ja ärevust, sobides seetõttu kasutamiseks perioodidel, kus tööd on palju ja muremõtted ei lase uinuda. Kui tunned ennast väsinuna või sul on puudus energiat, annab just see eksootiline toidulisand energiat, toetades lisaks mälu ja keskendumisvõimet. Ashwagandha on näidanud häid tulemusi füüsilist vastupidavuse ja lihasjõu suurendamisel, toetades treeningust taastumist. Naised kasutavad seda sageli hormonaalse tasakaalu saavutamisel ja enesetunde parandamisel menstruatsioonihäirete ning menopausi sümptomite korral.

Foto: ICONFIT

Kaalulangetus on lihtsam, kui võtad appi õige toidulisandi

Kaaluprobleemid kimbutavad meist väga paljusid, kuid hea uudis on see, et kombineerituna tervislik toitumine ja treeningprogramm, saab ICONFIT L-Carnitine + CLA & Green Tea Extract aidata sind kaalulangetamisel. Toidulisandis on kasutud kvaliteetseid taimseid pullulaan kapsleid. L-karnitiin on looduslik aminohape, mille peamine ülesanne on muuta rasvad kehas energiaks. L-karnitiini saame loomsetest toiduainetest nagu lamba-, sea-, veise- ja küülikulihast, kalast ja piimast.

Foto: ICONFIT

Võimas rohelise tee ekstrakt Camellia sinensis L. sisaldab palju vitamiine ja mineraalaineid, nende hulgas polüfenoole, mis on ühed võimsamatest antioksüdantidest maailmas. Antioksüdantide kõige olulisem roll on vananemisprotsessist ja vabadest radikaalidest põhjustatud rakukahjustuste minimeerimine organismis.

CLAd saadakse safloori (Carthamus tinctorius) seemnetest, millel on võime aidata saavutada kaalulanguse eesmärke. Kuigi seda leidub paljudes liha- ja piimatoodetes, on CLA-d keerukas toiduga piisavalt saada ning seetõttu on hea täiendada oma menüüd toidulisandiga. Oluline on siiski teada, et toidulisandid üksinda ei ole kaalulangetuse puhul imerohi, vaid kaalulangetus on terviklik protsess, milleks on vajalik toituda tervislikult, olla regulaarselt füüsiliselt aktiivne ja muuta oma senist elustiili.

Seedimise saab korda võimsa seedeensüümide seguga

Arvestades meie tänapäevast toidulauda ning kui palju sisaldab see raskesti seeditavaid piimatooteid ning rasvast liha, esineb meil kõigil vahel seedeprobleeme, nagu kõhupuhitus, gaasid, kõhulahtisus või kõhukinnisus. Ja ka siin on abi toidulisanditest. ICONFIT Digestive Enzymes toetab sinu seedimist ja toitainete imendumist, sisaldades unikaalset DigeZyme® patenteeritud segu viiest spetsiifilisest ensüümist: α-amülaas, proteaas, lipaas, tsellulaas ja laktaas. Lisaks on see rikastatud bromelaiiniga ehk ananassist saadud loodusliku seedeensüümiga.

Foto: ICONFIT

Seedeensüümide võimas kombinatsioon aitab lagundada toidukomponente, sealhulgas süsivesikuid, valke, rasvu, tselluloosi ja laktoosi, aidates kaasa tervislikule seedimisele ja leevendades seedeprobleemidega seotud ebamugavustunnet. Lisaks seedeensüümidele tuleb seedimise toetamiseks järgida tervislikku ja tasakaalustatud toitumist, juua piisavalt vett ja tarbida piisavalt kiudaineid ning harrastada aktiivset eluviisi.

Foto: ICONFIT

Täpsemat infot ICONFIt toodete kohta leiad SIIT

Copy

Märksõnad

Tagasi üles