HEA ELU TEEJUHT Pöörane romanss vasakult paremale

Tiina Jõgeda
, psühholoogiline nõustaja
Copy
Väidetavalt algab kolmandik abieludest internetitutvusega.
Väidetavalt algab kolmandik abieludest internetitutvusega. Foto: Shutterstock

Tinderdamine on praegusel ajal sama enesestmõistetav tegevus nagu guugeldamine. Sa otsid midagi, sisestad parameetrid ja sulle pakutakse suurel hulgal vastuseid. Sinu asi on nende hulgast õige valik teha või oodata ära, millal soovitu ukse taha tuuakse. Tõsi, mõnikord ei vasta Amazoni karbikesest leitu ootustele ja mõnikord on Woltiga saabunud toit jahtunud, aga mis siis ikka, homme on jälle päev. Sama on Tinderiga.

Tinder (ja teised kohtinguäpid) pole enam ammu vaid üksildaste introvertsete südamete või kiire seksi otsijate delikaatne võimalus, vaid tavaline kohtumispaik, sotsiaalse hügieeni normaalne osa. Tuleb leppida paradoksiga, et mida avaramaks ja vabamaks maailm muutub, seda vähemaks jääb võimalusi luua sügavaid isiklikke suhteid. See teeb kurvaks, sest inimene vajab tähendusrikkaid lähisuhteid rohkem kui miskit muud. Ja tõttabki appi algoritm!

Tinderiprintsessid suudlevad iga päev kümneid virtuaalseid konnasid, lootuses et need osutuvad päriselt kohtudes printsideks; printsid aga sikutavad patsist sadu kauneid veebirapuntsleid. Ja teate mis: paljudel juhtudel lõppevad need muinasjutud õnnelikult. Meedia on pungil täis lugusid perekondadest, mis on alguse saanud Tinderist. Väidetavalt algab kolmandik abieludest internetitutvusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles