TV3: haigeks jäämine muutub luksuseks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koalitsiooni kärpekava toob suure muudatuse neile, kes juhtuvad haigeks jääma.

Tänane valitsuse otsus kärpida haigekassa kulutusi haigusrahade maksmisel muudab haige olemise lausa luksuseks, vahendas TV3 «Seitsmeste uudiste» videolõik.

Ilmselt toob valitsuse otsus lähitulevikus Eesti Patsientide Esindusühingusse haigusrahade kohta nõu küsima märksa rohkem inimesi kui siiani käinud.

«Tõenäoline on see, et ta (töötaja) läheb haigena tööle ja siis tekib nakkusoht,» ennustas Anne Veskimeister Eesti Patsientide Esindusühingust. «Kui on tegemist viirusega, siis ta levitab seda viirust. Kui ta aga jääb koju, siis peab tööandja talle maksma selle eest ja tal on topeltkoormus, sest ta peab ju ka asendaja leidma.»

Tänased uudised pole tööandjate esindajat Tarmo Kriisi väga morjendanud, vahendas uudistesaade.

«On ettevõtteid, kes saadavadki töövõtjaid haiguslehtedele ja on koormaks haigekassale,» ütles Kriis.

Praegu kehtiva korra järgi inimene esimese haiguspäeva eest raha ei saa. Juba järgmisest päevast alates saab ta hüvitist 80 protsendi ulatuses kuupalgast. Edaspidi peab inimene tervelt kolm esimest haiguspäeva hakkama saama igasuguse toeta. Neljandast kaheksanda päevani maksab tema eest tööandja ja haigekassa vastutus algab alles üheksandast päevast, teatas uudistesaade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles