Sügisvaheaeg pakub pealinna noortele võimalusi vaimse tervise toetamiseks

PM Tervis
Copy
Koolivaheaeg.
Koolivaheaeg. Foto: Sille Annuk

Järgmisel nädalal, 23.-29. oktoobrini kestev sügisene koolivaheaeg pakub pealinna lastele ja noortele võimalusi loominguliseks eneseväljenduseks, aktiivseks liikumiseks ja harivaks enesetäiendamiseks.

Tallinna abilinnapea Andrei Kante sõnul on oktoobris, kui tähistatakse vaimse tervise kuud, väga tervitatav pöörata koolivaheajal tähelepanu vaimsele heaolule. «Oluline on suurendada positiivseid mõjusid, mis tasakaalustaks negatiivset, eriti olukordades, mis võivad meie haavatavust suurendada. Üks praktiline võimalus seda teha on tegeleda meelepäraste ja rahustavate tegevustega ning leida aega sõpradega suhtlemiseks,» lisas Kante.

Eesti lastekirjanduse keskuse laagris «Kaheksa ühe hoobiga!» saavad 7-11aastased osaleda kaheksa Tallinna vanalinnas asuva muuseumi ja keskuse tegevuses. Uuritakse pille ja tehakse teatrit, mängitakse ja meisterdatakse, äratatakse ellu käpiknukud, lauanukud ja marionetid ning tutvutakse lavastaja, kunstniku, helilooja ja butafoori tööga, otsitakse vanu ürikuid ning jutustatakse lugusid pühakutest, luukeredest, lõvidest ja lohedest.

Kanutiaia huvikooli raadiotehnika ja sidepidamise laagris tutvuvad 7-14aastased raadioside võimaluste ja mängudega, ehitatakse antenne ja kuulatakse reaalajas raadioside eetrit maailmas.

Filmimuuseumi grimmi ja eriefektide töötoas saavad 12-26aastased heita pilgu õudusfilmide maailma, tutvuda filmide ja nende tegelastega ning õppida tegema grimmi. Nukufilmi lastestuudio pakub noortele alates 7. eluaastast kokku nelja animatsioonikursust, millest kõik on inspireeritud halloweenist. Õpitakse kasutama 3D animatsioonitarkvara ja luuakse multifilme. FlashArt stuudio anime töötoas saavad osalejad Jaapani animatsioonikunsti põhimõtteid kasutades luua oma tegelaskuju.

Graafikakoja kunstilaagris on osalejatel alates 10. eluaastast võimalik teha UV-lambiga sinivalget päikesetrükki, trükipressiga luua värvilist graafikat ning külastada ARS-i kunstilinnaku näitusi ja kunstnike ateljeesid.

Nõmme huvikooli huviettevõtluse laagris keskendutakse koos 10-aastaste ja vanemate noortega fantaasia käsitööettevõttele. Kogu laagri jooksul õpitakse tundma erinevaid rolle käsitööettevõttes alates tootedisainist ja tootmisest kuni turunduse ja müügini. Nõmme klaasi- ja keraamikastuudio keraamika töötoas saavad 6-16aastased voolida savist skulptuure või endale meelepäraseid esemeid ning neid hiljem glasuurida.

Free Flow Studio ootab tantsuhuvilisi alates 5. eluaastast proovima erinevaid tantsutrenne, valikut on K-popist tuletantsu ja balletini. Lasnamäe noortekeskuse silent discol saab õpitud tantsusamme erinevate muusikastiilidega sõpruskonnale presenteerida. Eesti tantsuagentuur kutsub noori alates 13. eluaastast vaatama tantsulavastust «Soledad», milles kohtuvad flamenkokultuur ja kaasaegne tants.

Kogu koolivaheaja programmi ja tegevustesse registreerimiseks vajaliku info leiab veebilehelt tallinn.ee/koolivaheaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles