LOOTUSTANDEV LÄHENEMINE Kõhunäärmevähi võtab sihikule väike ihukaitsja

PM Tervis
Copy
Kõhunäärmevähi riski suurendavad rasvumine ja ebatervislik elustiil.
Kõhunäärmevähi riski suurendavad rasvumine ja ebatervislik elustiil. Foto: Shutterstock

Kõhunäärmevähk on tuntud oma agressiivsuse ja raviresistentsuse poolest. Antikeha SIWA318H võime vananevaid rakke selektiivselt sihikule võtta on lootustandev uus lähenemisviis haiguse raviks.

Kasvaja mikrokeskkonnas olevad vananevad rakud on peamised kasvaja arengu ja raviresistentsuse soodustajad. SIWA318H, spetsiaalselt loodud antikeha, pakub uudset lähenemisviisi nende vananevate rakkude kõrvaldamiseks ja kasvaja mikrokeskkonna ümberkujundamiseks, vahendab Medical Xpress.

«Eelkliinilised tulemused viitavad sellele, et SIWA318H on paljulubav uus ravim pankreasevähi vastu,» ütles SIWA Therapeuticsi tegevjuht ja kaasasutaja Lewis S. Gruber. «Kasvaja mikrokeskkonna ümberkujundamisega on meie eesmärk parandada vähiravi tõhusust.»

Uuringutulemused näitavad, et SIWA318H-l on märkimisväärne võime siduda end spetsiifiliselt vananemise ja vähi progresseerumisega seotud valkudega. See on oluline tegur selles, et ravim töötaks. Lisaks võib SIWA318H käivitada protsessi, mis aitab immuunsüsteemil vähirakke eemaldada.

Kõhunäärmevähiga hiirtega tehtud uuringus täheldati SIWA318H-ga ravitud loomadel kasvaja kasvu olulist pidurdumist, elulemuse suurenemist ja täieliku remissiooni sageduse suurenemist võrreldes hiirtega, keda raviti kontrollantikehaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles