Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

SÄÄSTURETSEPT Loe, kuidas teha kiludest lihtsat sooja toitu

Copy
Kiluroog
Kiluroog Foto: TAI/kuvatõmmis

Majanduslikult proovilepaneval ajal kuluvad kilud marjaks ära juba enne Vabariigi aastapäeva. Kiluleivad maitsevad head ka soojalt.

Kuumad kiluleivad juustu ja maitserohelisega valmivad 15-20 minutiga.

  • 4 viilu (4x30 g) koorikleiba
  • 4 spl (60 g) võid
  • 1 karp (240 g) praetud kilusid tomatis
  • 4 (4x15g) viilu juustu
  • Serveerimiseks soovi korral tilli, värskeid salati- või rukolalehti
  1. Määri leibadele võid ja lao leivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  2. Jaga kilukonserv leibadele ning kata juustuviiludega.
  3. Küpseta 220˚C juures umbes 10 minutit või kuni juust kaunilt sulab. 
  4. Kaunista soojad leivad ahjust tulles tilli, salati- või rukolalehtedega.

Toitev ja säästlik retsept pärineb Tervise Arengu Instituudi retseptivihikust.

Märksõnad

Tagasi üles