Majanduslikult proovilepaneval ajal kuluvad kilud marjaks ära juba enne Vabariigi aastapäeva. Kiluleivad maitsevad head ka soojalt.
SÄÄSTURETSEPT ⟩ Loe, kuidas teha kiludest lihtsat sooja toitu
Kuumad kiluleivad juustu ja maitserohelisega valmivad 15-20 minutiga.
- 4 viilu (4x30 g) koorikleiba
- 4 spl (60 g) võid
- 1 karp (240 g) praetud kilusid tomatis
- 4 (4x15g) viilu juustu
- Serveerimiseks soovi korral tilli, värskeid salati- või rukolalehti
- Määri leibadele võid ja lao leivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Jaga kilukonserv leibadele ning kata juustuviiludega.
- Küpseta 220˚C juures umbes 10 minutit või kuni juust kaunilt sulab.
- Kaunista soojad leivad ahjust tulles tilli, salati- või rukolalehtedega.
Toitev ja säästlik retsept pärineb Tervise Arengu Instituudi retseptivihikust.