Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

SÄÄSTURETSEPT Loe, kuidas valmistada tervislikumat keeksi

Copy
Kõrvitsakeeks
Kõrvitsakeeks Foto: Tervise arengu instituut (kuvatõmmis)

Kõrvitsaseemnetega keeksist saab söönuks neli kuni kuus inimest.

  • 5–6 dl (300 g) maisijahu
  • 1 spl (15 g) küpsetuspulbrit
  • 1 tops (300 g) maitsestamata jogurtit
  • 3 muna
  • 1 spl (20 g) mett
  • 3 spl (25 g) suhkrut
  • 2 spl (30 g) võid
  • 5 spl (50 g) kõrvitsaseemneid
  • Maitsestamiseks veidi soola
  • 1 tl (4 g) õli
  1. Sega maisijahu ja küpsetuspulber. Lisa jogurt, lahtiklopitud munad, mesi, suhkur, sulatatud või ja maitsesta vähese soolaga. Sega tainaks.
  2. Haki kõrvitsaseemned väiksemateks tükkideks ja lisa tainale. Sega hoolikalt.
  3. Pane tainas õliga määritud keeksivormi ja küpseta 180 °C juures 30 minutit.
  4. Võta keeks välja ja lase jahtuda.

Retsept pärineb Tervise arengu instituudi tervislike retseptide kogust «Mitmekesista oma toidulauda».

Märksõnad

Tagasi üles