Kõrvitsaseemnetega keeksist saab söönuks neli kuni kuus inimest.
SÄÄSTURETSEPT ⟩ Loe, kuidas valmistada tervislikumat keeksi
- 5–6 dl (300 g) maisijahu
- 1 spl (15 g) küpsetuspulbrit
- 1 tops (300 g) maitsestamata jogurtit
- 3 muna
- 1 spl (20 g) mett
- 3 spl (25 g) suhkrut
- 2 spl (30 g) võid
- 5 spl (50 g) kõrvitsaseemneid
- Maitsestamiseks veidi soola
- 1 tl (4 g) õli
- Sega maisijahu ja küpsetuspulber. Lisa jogurt, lahtiklopitud munad, mesi, suhkur, sulatatud või ja maitsesta vähese soolaga. Sega tainaks.
- Haki kõrvitsaseemned väiksemateks tükkideks ja lisa tainale. Sega hoolikalt.
- Pane tainas õliga määritud keeksivormi ja küpseta 180 °C juures 30 minutit.
- Võta keeks välja ja lase jahtuda.
Retsept pärineb Tervise arengu instituudi tervislike retseptide kogust «Mitmekesista oma toidulauda».