Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

SÄÄSTURETSEPT Kas oled söönud kilusuppi?

Copy
Kilusupp
Kilusupp Foto: Tervise arengu instituut (kuvatõmmis)

Kilukonservist tummine ja tervislik supp toidab neli inimest.

  • 1 keskmine (100 g) porgand
  • 1 keskmine (80 g) sibul
  • 3 spl (40 g) õli
  • 3–4 (300 g) kartulit
  • Umbes 2-3 dl (200 g) riisi
  • 500 ml vett
  • Kilukonserv tomatis (240 g)
  • Maitsestamiseks maitserohelist (tilli, rohelist sibulat või peterselli) ja veidi soola
  1. Lõika sibul poolrõngasteks ning prae need pannil eelnevalt kuumutatud umbes supilusikatäies õlis klaasjaks, tõsta kõrvale.
  2. Viiluta porgand, lisa pannile ülejäänud õli ning prae porgandeid umbes viis minutit.
  3. Koori kartulid ja lõika väikesteks viiludeks.
  4. Vala riis potti, lisa vesi, lase keema tõusta ja keeda seda madalal kuumusel 5–7 minutit.
  5. Lisa potti porgand, sibul ja kartulid, maitsesta vähese soola ja maitserohelisega.
  6. Umbes 5 minuti pärast lisa kilukonserv ja keeda veel 10 minutit, kuni koostisosad on pehmed
  7. Serveerimisel lisa supile hakitud ürte.

Retsept pärineb Tervise arengu instituudi retseptivihikust.

Märksõnad

Tagasi üles