Kilukonservist tummine ja tervislik supp toidab neli inimest.
SÄÄSTURETSEPT ⟩ Kas oled söönud kilusuppi?
- 1 keskmine (100 g) porgand
- 1 keskmine (80 g) sibul
- 3 spl (40 g) õli
- 3–4 (300 g) kartulit
- Umbes 2-3 dl (200 g) riisi
- 500 ml vett
- Kilukonserv tomatis (240 g)
- Maitsestamiseks maitserohelist (tilli, rohelist sibulat või peterselli) ja veidi soola
- Lõika sibul poolrõngasteks ning prae need pannil eelnevalt kuumutatud umbes supilusikatäies õlis klaasjaks, tõsta kõrvale.
- Viiluta porgand, lisa pannile ülejäänud õli ning prae porgandeid umbes viis minutit.
- Koori kartulid ja lõika väikesteks viiludeks.
- Vala riis potti, lisa vesi, lase keema tõusta ja keeda seda madalal kuumusel 5–7 minutit.
- Lisa potti porgand, sibul ja kartulid, maitsesta vähese soola ja maitserohelisega.
- Umbes 5 minuti pärast lisa kilukonserv ja keeda veel 10 minutit, kuni koostisosad on pehmed
- Serveerimisel lisa supile hakitud ürte.
Retsept pärineb Tervise arengu instituudi retseptivihikust.