HEA ELU TEEJUHT Õudne hommik

Tiina Jõgeda
, psühholoogiline nõustaja
Copy
Enam kui kolmandik lapsevanematest tunneb, et väsimus takistab neid olemast selline lapsevanem, nagu nad ideaalis ette kujutavad.
Enam kui kolmandik lapsevanematest tunneb, et väsimus takistab neid olemast selline lapsevanem, nagu nad ideaalis ette kujutavad. Foto: Shutterstock

Üks isa kirjeldas, kuidas algab tema argipäev. Ärkab, keedab putru, ajab lapsed üles ja üritab neid lasteaiaks valmis seada. Lapsed on pahurad, jonnivad, ei taha riidesse panna jne. Kell tiksub. Isal on kohe-kohe algamas tähtis koosolek, aga ta pole selleks jõudnud valmistuda, kuigi tegi poole hommikuni arvutis tööd.

Laste ema lendab kööki, vaatab mehe ponnistusi etteheitvalt, teeb mõned märkused söögi ja laste riiete kohta ning tormab oma koosolekule – peres on laste manageerimine nädalakaupa ära jagatud. Jõudnud lasteaeda, vaatavad teiste laste emad jonnimisest nina löristavat last etteheitvalt, õigemini tabab hukkamõist lapsevanemat, kes on tatise lapse teiste sekka toonud. Mees hilineb koosolekule, pomiseb konstruktiivsete lahenduste asemel midagi ebamäärast ja talle põrnitseb vastu etteheitva näoga ülemus.

Ja nii iga päev. Olmeprobleemid muidugi vahelduvad, pakkudes igal hommikul erinevaid stressoreid. Mees tunneb end kurnatuna. Nurka aetuna. Psühholoogi juures kuuleb mees, et tal on lapsevanema läbipõlemissündroom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles