Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Selle ainega liialdamine võib tõsta oluliselt diabeediriski

Copy
Soola kasutamist tuleks piirata.
Soola kasutamist tuleks piirata. Foto: Shutterstock

See ei ole ainult suhkur, vaid ka liigne sool võib tõsta diabeediriski. Lisatud soola sage kasutamine suurendab riski haigestuda II tüübi diabeeti, näitas uus uuring.

Louisiana osariigi Tulane'i ülikooli teadlased hindasid seost pikaajalise naatriumitarbimise ja II tüübi diabeedi vahel. Ajakirjas Mayo Clinic Proceedings avaldatud tulemuste kohaselt suurendas suur soola tarbimine diabeedi riski 39 protsenti.

«Me juba teame, et soola piiramine võib vähendada südame-veresoonkonnahaiguste ja kõrgvererõhktõve riski, kuid see uuring näitab esimest korda, et soola tarbimise vähendamine võib aidata vältida ka II tüübi diabeeti,» räägib juhtiv autor dr Lu Qi pressiteates.

Märksõnad

Tagasi üles