Konverentsil räägitakse uutest võimalustest ateroskleroosi ravis

PM Tervis
Copy
Dr Margus Viigimaa.
Dr Margus Viigimaa. Foto: Konstantin Sednev

Tallinnas täna toimuv Balti–Ukraina Ateroskeroosi ühiskonverents käsitleb uut saabunud ajajärku ateroskelroosi ravis ning analüüsib perekondliku hüperkolesteroleemia diagnoosimist ja ravi Balti riikides ning Ukrainas, ütleb üks Eesti poolne korraldaja professor Margus Viigimaa.

«Ateroskleroosi ravis on saabunud uus ajajärk, mille on toonud bioloogilised ravimid PCSK9 inhibiitorid ja inklisiraan,» rääkis Viigimaa konverentsi sisust.

«Diabeedihaigetele on esmakordselt kasutatavad südamepuudulikkust ja veresoonte lupjumist ennetavad ja ravivad medikamendid. Südamehaiguste ennetamise praktikaks muutub personaalpreventsioon. Eestis on alustatud perekondliku hüperkolesteroleemia registriga,» lisas ta.

Professor Viigimaa sõnul on konverentsi programm on väga sisukas, esinevad Euroopa juhtivad spetsialistid professor Dan Atar Norrast, professor Alberico Catapano Itaaliast, professor Olena Mitchenko Ukrainast, samuti Eesti, Läti ja Leedu juhtivad valdkonna spetsialistid.

Konverentsi kantakse üle ka veebis ja saab ka järele vaadata. Täpsema kava- ja info korraldajate ning esinejate kohta leiab sündmuse veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles