WHO uuendas Covid-19 ravisoovitusi

PM Tervis
Copy
Köha
Köha Foto: Shutterstock

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) rahvusvahelised eksperdid uuendasid Covid-19 patsientide ravijuhiseid, vahendab Medical Xpress.

The British Medical Journal avaldatud uued soovitused on osa juhendist, mille siht on anda ajakohaseid ja usaldusväärseid juhiseid, mis aitavad arste patsientide ravis.

Juhend toetub kliinilistele tõenditele Covid-19 ravimeetodite kohta ning võtab arvesse tõendeid, mis on seotud ohutuse, prognoosi, ressursside, juurdepääsu ja võrdõiguslikkuse küsimustega, samuti patsientide väärtuste ja eelistustega.

Värskendused hõlmavad järgmist:

  • Erinevad riskikategooriad, mis aitavad arstidel täpsemalt hinnata, kas inimesel on kõrge, mõõdukas või madal risk haiglasse sattuda, ja kohandada ravi vastavalt sellele.
  • Soovitus kasutada viirusevastast ravimit nirmatrelviir-ritonaviiri mitteraske Covid-19ga patsientidel, kellel on kõrge ja mõõdukas haiglaravi risk.
  • Soovitus viirusevastaste ravimite remdesiviiri ja molnupiraviiri kasutamisest mitteraske Covid-19ga patsientidele, kellel on mõõdukas ja madal risk haiglasse sattuda (ravi soovitatakse kõrge riskiga patsientidele).
  • Soovitus mitte kasutada uut viirusevastast ravimit (VV116) Covid-19ga patsientidel, välja arvatud kliinilistes uuringutes, olenemata haiguse tõsidusest.
  • Soovitus mitte kasutada ivermektiini mitteraske Covid-19ga patsientidel (soovitused ivermektiini kasutamisest raske või kriitilise Covid-19ga patsientidel on olemas, välja arvatud kliinilised uuringud).

Eksperdid nendivad, et Covid-19 ravimeetodite ja uute tõendite suhtes on endiselt ebakindlust, ning väidavad, et neid soovitusi rakendades tuleb seda silmas pidada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles