VALESTI MÕÕDETUD USAs võivad olla miljonid saanud tõsise haiguse valediagnoosi (1)

PM Tervis
Copy
Täitsa vale! USAs kamandatakse patsiendid tihti läbivaatuslauale istuma, ehkki vererõhu mõõtmise ajal ei tohiks jalad sealt alla tolkneda.
Täitsa vale! USAs kamandatakse patsiendid tihti läbivaatuslauale istuma, ehkki vererõhu mõõtmise ajal ei tohiks jalad sealt alla tolkneda. Foto: Shutterstock

Miljonitel normaalse vererõhuga inimestel võidaks USAs saada liiga kõrge vererõhunäit, kuna mõõtmiste ajal on kehaasend vale, vahendab Ameerika südameassotsiatsiooni teatis.

Ameerika südameassotsiatsiooni ja Ameerika kardioloogakolledži juhised nõuavad, et patsient istuks toolil nii, et jalad on põrandal, selg toetatud ja vererõhumansetti kandev käsi toetatud südame kõrgusel. See aitab tagada täpsed mõõtmistulemused. Paljud tervishoiutöötajad mõõdavad aga vererõhku, kui patsient istub läbivaatuslaual, nii et jalad ripuvad ning käsi on toetamata.

«See ei soodusta vererõhu täpset mõõtmist,» ütles teadlane dr Randy Wexler, Ohio riikliku ülikooli Wexneri meditsiinikeskuse esmatasandi arst. Ta esitles sellekohast uurimistööd Ameerika südameassotsiatsiooni konverentsil.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles