Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

4 kõrge kolesteroolisisaldusega toitu, mida peaks vältima (1)

Copy
Kõrgenenud kolesteroolitase on südame-veresoonkonnahaiguste riskitegur.
Kõrgenenud kolesteroolitase on südame-veresoonkonnahaiguste riskitegur. Foto: Shutterstock

Kui soovite hoida oma kolesteroolitaset kontrolli all ja vähendada südame-veresoonkonna haiguste riski, siis peaks vältima teatud toite, edastab Harvard Health Publishing

Siin on 4 toitu, mida peaks vältima, kui teil on kõrge kolesteroolitase:

1. Punane liha. Veiseliha, sealiha ja lambaliha on tavaliselt kõrge küllastunud rasva sisaldusega. Rasvased lihatükid, nagu hakkliha, ribid ja peekon, on kõige kõrgema rasvasisaldusega. Muidugi ei pea punast liha täielikult vältima, seda tuleks süüa aeg-ajalt ja mõõdukalt. Kolesteroolitaseme parandamiseks asendage punane liha kanarinna, kala, kalkunirinna või ubadega. 

Tagasi üles