Neljaviljahelbe-kakaotoorkoogist jagub kuuele kuni kaheksale inimesele ja selle valmistamine võtab vähe aega. Tuleb aga arvestada, et see peab seisma vähemalt neli tundi külmas.
SÄÄSTURETSEPT ⟩ Neljaviljahelvestest saab tervisliku koogi
Retsept
- 1–1,5 pakki (225 g) võid
- 1 dl vedelat mett või 1 dl suhkrut (100 g)
- 4 spl (60 g) topeltkanget kohvi
- 1 dl (50 g) kõrvitsaseemneid
- 8 dl (240 g) neljaviljahelbeid
- 3 kuhjaga spl (30 g) kakaopulbrit
- 2 tl (10 g) vanillisuhkrut
- Kaunistamiseks soovi korral marju
- Sulata või väikeses potis madalala kuumusel, lisa mesi või suhkur ja kui kõik on sulanud, lisa ka kohv.
- Haki kõrvitsaseemned peenemaks, jäta soovi korral umbes 2 spl seemneid kaunistamiseks.
- Sega neljaviljahelbed, seemned, kakao (jäta soovi korral umbes 1 spl kaunistamiseks) ja vanillisuhkur omavahel, lisa neile või-mee-kohvisegu.
- Sega kõik hoolikalt läbi ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi või piklikku leivavormi.
- Kata pealt toidukilega ja pane külma tahkuma neljaks tunniks kuni üleöö.
- Lõika suupärasteks ruutudeks ja naudi ampsudena.
- Kaunistuseks võid sõeluda peale kakaod, kaunistada röstitud kõrvitsaseemnete või marjadega.
Retsept pärineb Tervise arengu instituudi tervislike toitude retseptivihikust «Mitmekesista oma toidulauda».