Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

SÄÄSTURETSEPT Neljaviljahelvestest saab tervisliku koogi

Copy
Toorkook
Toorkook Foto: Tervise arengu instituut (kuvatõmmis)

Neljaviljahelbe-kakaotoorkoogist jagub kuuele kuni kaheksale inimesele ja selle valmistamine võtab vähe aega. Tuleb aga arvestada, et see peab seisma vähemalt neli tundi külmas.

Retsept

  • 1–1,5 pakki (225 g) võid
  • 1 dl vedelat mett või 1 dl suhkrut (100 g)
  • 4 spl (60 g) topeltkanget kohvi
  • 1 dl (50 g) kõrvitsaseemneid
  • 8 dl (240 g) neljaviljahelbeid
  • 3 kuhjaga spl (30 g) kakaopulbrit
  • 2 tl (10 g) vanillisuhkrut
  • Kaunistamiseks soovi korral marju
  1. Sulata või väikeses potis madalala kuumusel, lisa mesi või suhkur ja kui kõik on sulanud, lisa ka kohv.
  2. Haki kõrvitsaseemned peenemaks, jäta soovi korral umbes 2 spl seemneid kaunistamiseks.
  3. Sega neljaviljahelbed, seemned, kakao (jäta soovi korral umbes 1 spl kaunistamiseks) ja vanillisuhkur omavahel, lisa neile või-mee-kohvisegu.
  4. Sega kõik hoolikalt läbi ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi või piklikku leivavormi.
  5. Kata pealt toidukilega ja pane külma tahkuma neljaks tunniks kuni üleöö.
  6. Lõika suupärasteks ruutudeks ja naudi ampsudena.
  7. Kaunistuseks võid sõeluda peale kakaod, kaunistada röstitud kõrvitsaseemnete või marjadega.

Retsept pärineb Tervise arengu instituudi tervislike toitude retseptivihikust «Mitmekesista oma toidulauda».

Märksõnad

Tagasi üles