«Rinnavähki haigestuvad ka need naised, kes on elus justkui kõik õigesti teinud»

Ly-Marleen Tamme
, Terviseportaali reporter
Copy
Roosa lint kui lootuse sümbol võeti rinnavähi vastases võitluses laialdaselt kasutusele 1992. aastal. Sümboli eesmärk on juhtida tähelepanu rinnavähi varajase avastamise võimalusele ning rinnavähi diagnoosimise ja ravi probleemidele.
Roosa lint kui lootuse sümbol võeti rinnavähi vastases võitluses laialdaselt kasutusele 1992. aastal. Sümboli eesmärk on juhtida tähelepanu rinnavähi varajase avastamise võimalusele ning rinnavähi diagnoosimise ja ravi probleemidele. Foto: Shutterstock

Rinnavähk on kõige sagedamini esinev pahaloomuline kasvaja naistel. Ida-Tallinna keskhaigla onkoloogiakeskuse juht dr Elen Vettus räägib rinnavähist, selle ennetamisest ja ravist.

Rinnavähki avastatakse rohkem

Igal aastal diagnoositakse Eestis ligikaudu 800 uut rinnavähi juhtu. Vettus toob välja, et rinnavähi sagedane esinemine on seotud sellega, et tänasel päeval on võimalik vähki avastada ja diagnoosida juba väga varases staadiumis. Teiseks põhjuseks on aga elanikkonna vananemine, mis on kahjuks paratamatus. Vettus ütleb, et tema patsientuur on vanuse mõttes lai, kuid kahjuks näeb onkoloogiakeskuse juht trendi, et vähk tabab ikka aina nooremaid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles