Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

SÄÄSTURETSEPT Millal sõid viimati valgurikast herneputru?

Copy
Hernepuder
Hernepuder Foto: Tervise arengu instituut (kuvatõmmis)

Hernepuder kanakonserviga toidab neli inimest. Pane herned näiteks õhtul likku ja hommikul saab kohe paja tulele. 

  • Väike pakk või pool suurest pakist (500 g) kuivatatud herneid
  • 1500 ml vett
  • 1–2 loorberilehte
  • 2–3 (200 g) sibulat
  • 1–2 (150 g) porgandit
  • 3–4 spl (40-50 g) õli
  • 1 (240 g) kanalihakonserv
  • 2 spl (30 g) võid
  • Maitsestamiseks veidi soola ja maitsetaimi.
  1. Leota herneid 4–8 tundi külmas vees. Pane herned ja loorberleht puhta külma veega keema ning keeda 20 minutit.
  2. Loputa herned, täida pott puhta külma veega, lisa herned, keeda 20 minutit.
  3. Koori sibulad ja porgandid. Lõika sibulad kuubikuteks, riivi porgandid. 
  4. Kuumuta pannil kuumas õlis (pool kogusest) sibulatükid klaasjaks, tõsta kõrvale.
  5. Kuumuta pannil riivitud porgandeid umbes viis minutit, lisades ülejäänud õli. 
  6. Lisa porganditele sibulatükid ja kahvliga purustatud kanalihakonserv, prae umbes viis minutit.
  7. Kurna herned ja aseta tagasi potti. Sega hulka või ning sibula-porgandikonservisegu ning vajadusel maitsesta.

Õpetus pärineb Tervise arengu instituudi retseptivihikust «Mitmekesista oma toidulauda».

Märksõnad

Tagasi üles