Hernepuder kanakonserviga toidab neli inimest. Pane herned näiteks õhtul likku ja hommikul saab kohe paja tulele.
SÄÄSTURETSEPT ⟩ Millal sõid viimati valgurikast herneputru?
- Väike pakk või pool suurest pakist (500 g) kuivatatud herneid
- 1500 ml vett
- 1–2 loorberilehte
- 2–3 (200 g) sibulat
- 1–2 (150 g) porgandit
- 3–4 spl (40-50 g) õli
- 1 (240 g) kanalihakonserv
- 2 spl (30 g) võid
- Maitsestamiseks veidi soola ja maitsetaimi.
- Leota herneid 4–8 tundi külmas vees. Pane herned ja loorberleht puhta külma veega keema ning keeda 20 minutit.
- Loputa herned, täida pott puhta külma veega, lisa herned, keeda 20 minutit.
- Koori sibulad ja porgandid. Lõika sibulad kuubikuteks, riivi porgandid.
- Kuumuta pannil kuumas õlis (pool kogusest) sibulatükid klaasjaks, tõsta kõrvale.
- Kuumuta pannil riivitud porgandeid umbes viis minutit, lisades ülejäänud õli.
- Lisa porganditele sibulatükid ja kahvliga purustatud kanalihakonserv, prae umbes viis minutit.
- Kurna herned ja aseta tagasi potti. Sega hulka või ning sibula-porgandikonservisegu ning vajadusel maitsesta.
Õpetus pärineb Tervise arengu instituudi retseptivihikust «Mitmekesista oma toidulauda».