Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

Selle toidu tarbimine on seotud söögitoruvähi tekke suurema riskiga

Copy
Pidevad raskused neelamisel ja tükitunne kurgus võivad olla söögitoruvähi sümptomid.
Pidevad raskused neelamisel ja tükitunne kurgus võivad olla söögitoruvähi sümptomid. Foto: Shutterstock

Ultratöödeldud toitude suures koguses söömine on seotud suurema riskiga haigestuda seedetrakti ülemiste osade, sealhulgas suu-, kõri- ja söögitoruvähki, ilmnes Bristoli ülikooli ja vähiuuringute agentuur (IARC) teadlaste uues uuringus.

Mitmed uuringud on tuvastanud seose ultratöödeldud toidu ja vähi vahel.

Kõnealuses uuringus analüüsiti 450 111 täiskasvanu toitumis- ja elustiiliandmeid. Neid jälgiti ligikaudu 14 aastat, et näha, kas haiguste tekke saab panna vaid rasvumise arvele. Uuring avaldati ajakirjas European Journal of Nutrition.

Tagasi üles