Mis või kes on lapse lemmikjõulukink?

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Kõik vanemad soovivad, et nende laste näod lööksid särama, kui nad oma jõulukinke avavad. Seepärast on jõulude eel paljude vanemate üks tähtsamaid tegevusi kingituste otsimine. See peaks olema aeg, kus kõigil pereliikmetel on tore ja rõõmus olla, aga vanemate jaoks ei ole see siiski alati nii.

Materiaalseid kingitusi võib oma mõju poolest võrrelda sõltuvusttekitavate ainetega, mis teevad ainult ajutiselt tuju heaks. Ka kingituseks saadud mänguasjade mõju ei kesta väga kaua ja varsti vajavad lapsed uut «doosi», uut ja veelgi uhkemat kingitust, kirjutab Tervise Arengu Instituudi vanemahariduse ekspert Ly Kasvandik portaalis tarkvanem.ee.

Üha enam inimesi on siiski hakanud piirama asjade ostmist ja püüavad leida muid lahendusi. Hiljuti Ühendkuningriikides läbi viidud uuringus «Origins of Happiness» leidsid teadlased taas kinnitust sellele, et õnn ei sõltu nii palju materiaalsetest väärtustest, kuivõrd tervisest, lähedussuhetest ja vaimsest heaolust laiemalt. Kuidas siis pakkuda oma lastele seda, mis teeks nad pikemaks ajaks õnnelikumaks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles