Elina Kadaja: ole ise oma elu superkangelane!

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: Kersti Niglas

Üle 2000 traumavabastuse seansi läbi viinud Elina Kadaja avaldas Spotify keskkonnas koduseks kasutuseks mõeldud juhendatud hingamispraktika, mis on kuulatav tasuta.

“See on mõeldud neile, kellel on vaja hommikuti toetust, et voodist üles saada, mediteerida ja pisut ka trenni teha,“ tutvustab Elina enda juhendatud hingamispraktikate sarja esimest osa Spotifys, kuhu lisandub lähiajal teisigi sarnaseid isiklikku arengut toetavaid rutiine.

“Tavapäraselt viin läbi traumavabastuse privaatsessioone ja ka grupihingamisi. Neile, kes seda vahetut kogemust veel ei ole saanud, kuid kellel on teema vastu huvi, otsustasin luua võimaluse ennast ise koduses keskkonnas juhendatud hingamispraktikatega aidata,” räägib Elina.

Mida kujutab endast meele, keha ja vaimu tasakaalu juhendatud treening?

Tere hommikust, kallis! See on enam kui lihtsalt tervitus, see on kutse astuda hommikusse rutiini, mis teeb Sinust parema inimese. Juhatades Sind meeles, kehas ja vaimus, on see tunnine toetus loodud teaduslike meetodite põhjal, et laadida Sinu närvisüsteem, füüsiline ja emotsionaalne keha jõu, tasakaalu ja rahuga.

Esimene samm: alateadvuse positiivne programmeerimine

Sekkumine alateadvusesse esimestel ärkamise hetkedel on mõjus viis luua positiivseid sisendeid, millel on pikaajaline mõju. See pole pelgalt motivatsiooniloosung, vaid põhineb neuroteaduslikel printsiipidel, mis toetavad positiivset mõtlemist ja emotsionaalset stabiilsust.

Teine samm: sügava hingamise praktika

Hingamine on oluline ühenduslüli meie füüsilise ja emotsionaalse heaolu vahel. Sügava hingamise praktika, mis võimaldab meil saavutada meditatiivse seisundi, on inspireeritud George Gurdjieffi ja OSHO meditatiivsetest teraapiatest. See aitab murda alateadlikke automatisme, mille mõju võib päeva jooksul märgatav olla.

Kolmas samm: sidekoe ja lihaste lahti “rullimine”

Fookuse suunamine keha kuulamisele ja selle vajadustele vastamisele on traumavabastuse oluline osa. Selles osas julgustatakse osalejaid lubama oma kehal näidata, milliseid piirkondi on vaja venitada. Siin aitad endal vabastada pinged, mis võivad mõjutada päevaseid olukordade tajumisi.

“Paljud inimesed on segaduses, et miks nad nii kergesti ärrituvad või miks neil on pidev ärevus. Seanssidel lõdvestame lihtsalt teatud lihased, näiteks diafragma, mis on pinges ja siis muutub ka inimese reaktsioon ja kogemus stressirohketes situatsioonides,” selgitab Elina, kes on õppinud jooga ja meditatsiooni õpetajaks Indias, Ecuadoris, Inglismaal ja Eestis.

Mis vahe on keha kuulamisel ja keha käskimisel?

“Tihti teevad inimesed harjumuspärased venitusharjutused lihtsalt ära, kuid seejuures ei kuulata, mida kehal tegelikult sel hetkel vaja on. Meie keha on nii ustav teener, kes kannab meid truult kogu elu. Väärikas on ka teda kuulata ja pakkuda talle, mida ta parasjagu just vajab,” räägib Elina.

Neljas samm: värisemise praktika

Värisemine on võimas vahend emotsionaalse, füüsilise ja mentaalse keha joondamiseks. See sektsioon julgustab osalejat olema avatud värisemise ja teiste kehaliste reaktsioonide suhtes, et vabastada liigne adrenaliin ja saavutada keskendumine.

“Meie kehad kogevad positiivset ja negatiivset stressi. Üleliigne adrenaliin kehas mõjub närvisüsteemile mürgiselt ja võib pärssida näärmete ja organite tööd. Meie keha pingutab kõvasti, et püsiksime terved. Kui suudame lisaks pingutusele tuua kehasse ka teadlikku lõdvestust rohkem kui lihtsalt öine uni, siis tasub keha meile hea tervisega,” märgib Elina.

Viies samm: enesekindluse kehastamine

Positiivsete sisendite ja nende kehastamise kaudu suunatakse alateadvus positiivsuse ja enesekindluse suunas. See põhineb kognitiiv-käitumuslikel printsiipidel, mis näitavad keha ja meele vastastikust mõju.

Kuues sammm: kogu keha aktiveerimine

Harjutused, mis hõlmavad lihaste tugevdamist ja sisemise tule süütamist, mitte ainult ei treeni keha, vaid aitavad ka kujundada vastupidavust ja sitkust positiivse stressiga.

Seitsmes samm: positiivsuse sisendamine

Lõpetuseks juhendatakse osalejat positiivsete sisendite jätkamisel, valides, kas jätkata harjutuste tegemist või lihtsalt lõdvestuda. See etapp aitab kindlustada kogu päevaks positiivse tooni.

“See juhendatud hommikurutiin ei ole lihtsalt füüsiliste ja hingamisharjutuste kogum, vaid tugineb neuroteadusele, psühholoogiale ja meditatiivsetele teraapiatele, et aidata inimestel mitte ainult ärgata, vaid ka laadida end positiivsuse, tasakaalu ja rahuga,” julgustab Elina kõiki huvilisi Spotifyst “Hingamine Elinaga” kanalilt seda ja sinna lähiajal lisanduvaid rutiine ise järele proovima.

Kuula saadet siit.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles