Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Tuvastati odav vahend, mis vähendab soolevähi tekkeriski

Copy
Soolevähi eest pakub kaitset värske toidu söömine.
Soolevähi eest pakub kaitset värske toidu söömine. Foto: Shutterstock

Soolevähi tekke riski võib vähendada folaadi suurem tarbimine toidu või toidulisanditega, ilmnes Ühendkuningriigi teadlaste uues uuringus.

Folaat on vitamiin B9 loomulik vorm ja seda leidub paljudes toiduainetes. Headeks allikateks on sellised toidud nagu spinat, kapsas, spargelkapsas, päevalilleseemned, täisteratooted, kaunviljad nagu kikerherned, läätsed ja oad ning puuviljad, eriti tsitrusviljad nagu apelsinid. Folaat on saadaval ka toidulisandina foolhappe kujul.

The American Journal of Clinical Nutrition uues numbris avaldatud uuring hõlmas üle 70 000 inimese andmeid. Uurijad tahtsid teha kindlaks, kuidas geneetilised variandid võivad muuta seda, kuidas toidust saadav folaat (vitamiin B9), foolhappelisandid ja nende koguhulk võivad mõjutada soolevähi tekkeriski.

Märksõnad

Tagasi üles