Alates tänasest on võimalik osaleda Lasnamäel rinnavähi sõeluuringul

PM Tervis
Copy
Foto: Erakogu

Mööda Eestit reisinud mammograafiabuss, mis on keskendunud rinnavähi ennetusele ning varajasele avastamisele, jõudis täna, 4. detsembril Lasnamäele. Sõeluuringul osalemine on tasuta.

«Aasta lõpuks jõudis mammograafiabuss ka Lasnamäele, mille üle on mul kahtlemata hea meel. Teenuse lähemale toomine elanikele, avaldab kindlasti positiivset mõju osavõtule sõeluuringust. Uuringu eesmärk on avastada rinnavähk võimalikult varases staadiumis, enne kui kasvaja on tekitanud kaebusi ja organismis levima hakanud. Seega tasub kindlasti tulla kontrolli,» ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

2023. aastal on kutsutud rinnavähi sõeluuringule naised sünniaastaga: 1955, 1957, 1959, 1961, 1963, 1965, 1967, 1969, 1971 ja 1973. Mammograafiabuss ootab Lasnamäe naiselanikke perioodil 04.-15.12.2023 Lasnamäe Centrumi ees (Mustakivi 13) ning perioodil 18.-29.12.2023 Medicum AS hoovis (Punane 61). Sõeluuringule saab tulla E-R kell 8.30-17.00.

Selleks, et osaleda uuringus tuleb eelnevalt broneerida aeg üleriigilises digiregistratuuris (digiregistratuur.ee) või siis telefoni teel numbril: 627 4470.

Uuring kestab ligikaudu 20 minutit ning võib olla pisut ebamugav, kuid mitte valus. Uuringule minnes tuleb kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument. Sõeluuringul osalemine on tasuta. Peale teenuse osutamist esitab Mammograafiabuss arve Tervisekassale.

Tasub meeles pidada, et mammograafiabussi sõeluuringule on oodatud naiselanikud, kelle sünniaasta kuulub sõeluuringu sihtrühma ja kelle elukohaks on sõeluuringu kutse/saatekirja saamise hetkel märgitud Eesti Vabariik. E-kutse saavad sõeluuringu sihtrühma kuuluvad inimesed, kelle eesti.ee e-post on suunatud oma isiklikule meiliaadressile või märgitud rahvastikuregistrisse. Kui kutset pole meilile tulnud, tuleb eesti.ee keskkonnas oma kontaktandmed üle kontrollida.

Sihtgrupi väliselt saab osaleda mammograafiabussis uuringul vaid arsti saatekirja alusel, kuid sellegipoolest tuleb eelnevalt tuleb registreerida.

Mammograafiabuss ei teeninda elanikke riiklikel pühadel ja lühendatud tööpäevadel.

Sõeluuringut puudutavate küsimuste korral tuleb helistada telefoninumbrile: 669 6630 või kirjutada meiliaadressile: info@tervisekassa.ee. Sõeluuringuid teostab AS Mammograaf ning rahastab Tervisekassa.

Rohkem infot sõeluuringute kohta lingil: www.sõeluuring.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles