Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Alkoholivaba õllega käib kaasas seni teadmata oht

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Madala alkoholisisaldusega ja alkoholivabad õlled koguvad populaarsust. Kuigi need pakuvad tervisele mõningaid kasulikke omadusi, on teadlased teinud kindlaks, et need on toidupatogeenide kasvuks sobiv keskkond, mille joomine võib tuua kaasa terviseprobleeme. 

Uus uuring, mille tegid Cornelli ülikooli teadlased, on näidanud, et võrreldes tavalise kangusega õlledega võivad madala ja mittealkohoolsete õllede puhul tekkida soodsad tingimused toidupatogeensete bakterite, nagu E. coli ja Salmonella kasvuks.

Need patogeenid võivad potentsiaalselt sattuda õlle valmistamise, säilitamise või valamise käigus. 

Tagasi üles