Kas ühekordseks kasutuseks mõeldud plastkarpi tohib uuesti kasutada? (2)

PM Tervis
Copy
Kui jäätisekarpi kasutatakse muud liiki toidu jaoks ja teistel tingimustel võib materjalist ainete toitu eritumine suureneda ja see võib ohustada tarbija tervist.
Kui jäätisekarpi kasutatakse muud liiki toidu jaoks ja teistel tingimustel võib materjalist ainete toitu eritumine suureneda ja see võib ohustada tarbija tervist. Foto: Shutterstock

Sel suvel korraldati Eesti tarbijate seas uuring toidu märgistusest ja toiduhügieenist, et teha selgeks, kui palju inimesed nendest teemadest teavad, edastab regionaal- ja põllumajandusministeerium

Keemilistest riskidest olid vastanute silmis enim muret tekitavad toidu lisaained, taime- ja loomakasvatuses kasutatavate ainete jäägid (nt pestitsiidide ja veterinaarravimite jäägid) ja keskkonnast tulenevad keemilised ühendid (nt dioksiinid, raskmetallid). Muret tuntakse eeskätt seetõttu, et keemiliste ühendite mõju organismile pole täpselt teada või nende mõju ilmneb alles aastate pärast.

Plastist toidunõude ostmisel järgib nende kasutustingimusi enda sõnul alati 43% ning mõnikord 39% küsitletutest. Ühekordseks kasutuseks mõeldud plastkarpi (nt jäätisekarp) kasutab korduvalt 53% küsitletutest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles