Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

KASULIK NIPP JÕULUDEKS Kuidas saada verivorstid mõnusalt krõbedaks?

Copy
Krõbedaks küpsetatud verivorstid.
Krõbedaks küpsetatud verivorstid. Foto: Erakogu

Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann annab nõu, kuidas küpsetada sea- ja lambasooles verivorste pealt krõbedaks ja seest parajalt küpseks.

Kõige klassikalisemad jõuluvorstid on jämedad seasoolde aetud verivorstid. Uuema aja trend tõi aga eestlaste lauale veidi suupärasemad peenikesed verivorstid, mis on lambasooles või siis pritsitud kollageeni kunstkesta. Parima maitse saavutamiseks tuleks aga teada nippi, kuidas erinevates soolikates vorste õigesti küpsetada.

Seasooles jämedam vorst talub kuumutamist paremini, see-eest peenikesed vorstikesed valmivad kiiremini. Kui kuumus liiga kõrge, läheb verivorst küpsetades lõhki.

Tagasi üles