Valitsus sõlmis puudega inimeste esindusorganisatsioonidega koostööleppe

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumispuudega inimesed on agarad sportima.
Liikumispuudega inimesed on agarad sportima. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ja Eesti Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees Monika Haukanõmm allkirjastasid valitsuse ja puudega inimeste esindusorganisatsioonide koostööpõhimõtete memorandumi.


Sotsiaalministri sõnul on märtsi jooksul tehtud mitu suurt sammu puudega inimeste olukorra parandamiseks. Eelmisel nädalal ratifitseeris riigikogu ÜRO puudega inimeste õiguste konventsiooni, mis aitab täpsustada ja koondada kõik puudega inimeste õigustega seonduva.

Koostöömemorandum on ministri sõnul järgmine aste selleks, et kaasata rohkem puudega inimeste esindusorganisatsioone otsustusprotsessidesse. «Siit edasi töötame ühiselt välja puudega inimeste õiguste kaitse strateegia, et tugevdada nende inimeste õiguste kaitset ja parandada iseseisvat toimetulekut,» lausus minister.

«Memorandumis mitmepoolselt kokkulepitud põhimõtted väljendavad valitsuse soovi olla kõigis puudega inimesi puudutavates eluvaldkondades kaasav ning arvestav,» ütles Eesti Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees Monika Haukanõmm. «Saame loota, et poliitika muutuks ka sisuliselt kaasavamaks ja läbipaistvamaks, et tulevikus oleks võimalik vältida vigu ja saada paremaid tulemusi puudega inimeste huvide ja vajaduste kaitsmisel,» lisas ta.

Koostöömemorandumi koostamisel on tehtud tihedat koostööd nii Eesti Puuetega Inimeste Koja kui ka ministeeriumite ja puudega inimeste organisatsioonide esindajate koostöökoguga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles