6 sümptomit, millele peaks kindlasti kohe reageerima

PM Tervis
Copy
Valusad lihased pärast treeningut ei ole just ebatavalised, aga paistetuse, soojatunde või punetuse korral konsulteeri meditsiinitöötajaga.
Valusad lihased pärast treeningut ei ole just ebatavalised, aga paistetuse, soojatunde või punetuse korral konsulteeri meditsiinitöötajaga. Foto: Shutterstock

Suur hulk valudest ei ole märk ohtlikest terviseprobleemidest ning mööduvad peatselt. On aga teatud kriitilised sümptomid, millele peaksid tähelepanu pöörama nii ruttu kui võimalik, vahendab WebMD. Pöördu spetsialisti poole, kui sul on üks neist sümptomitest.

Käte ja jalgade nõrkus

Kui sul tekib nõrkus jalas, käes või tajud seda näos, võib see olla insuldi tundemärk. Eriti oluline on sellele kiirelt tähelepanu pöörata, kui see esineb ühes kehapooles ning tabab ootamatult. Ära oota, millal sümptomid kaovad, vaid kutsu kohe kiirabi. Kui ajus tekkinud tromb lõhustatakse nelja tunni jooksul pärast sümptomite algamist, on jäädavate kahjustuste võimalus väiksem. Eriti peaksid nendele sümptomitele tähelepanu pöörama, kui sul on kõrge vererõhk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles