HEA ELU TEEJUHT Me peame rääkima

Tiina Jõgeda
, psühholoogiline nõustaja
Copy
Lähedane sõber või usaldusisik on tähtis ja kasulik, kuid suhtlus tuttavate või isegi võõrastega võib samuti vaimset tervist turgutada.
Lähedane sõber või usaldusisik on tähtis ja kasulik, kuid suhtlus tuttavate või isegi võõrastega võib samuti vaimset tervist turgutada. Foto: Shutterstock

See ei olnud Covidi-pandeemia, mis inimesed üksteisest eraldas ja vaiksesse üksindusse määras. Sotsiaalset distantseerumist ei leiutanud pandeemiaga võidelnud riigijuhid, vaid palju varem käivitunud digirevolutsioon.

Juba ammu enne 2020. aastat oli pöidla alt väljuv ahvatlusterohke nutimaailm inimese endasse imenud ja oma pantvangiks muutnud. Vähemalt kümmekond aastat olid psühholoogid inimeste kapseldumisprotsessi murega jälginud. Pandeemia andis üksinduse-uurijatele tegevust juurde.

Uuringud näitavad, et meie seltskondlik tegevus, suhtlemine perekonna, sõprade ja lihtsalt kaaskodanikega on kahe aastakümne jooksul pidevalt vähenenud. Milleks üldse seltskond, kui guugeldades saab kõik asjad aetud? Ja varsti ületab virtuooslik AI kõiki kohmakaid inimvestlusi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles