Seenhaigused tapavad ootamatult palju inimesi (1)

PM Tervis
Copy
Candida vohamine põhjustab kandidoosi. Suu kandidoosile on iseloomulik paha maitse ning punetus ja põletav tunne suus, valge katuga kaetud keel, limaskestade kipitus, mis võib põhjustada ka haavandit suunurgas.
Candida vohamine põhjustab kandidoosi. Suu kandidoosile on iseloomulik paha maitse ning punetus ja põletav tunne suus, valge katuga kaetud keel, limaskestade kipitus, mis võib põhjustada ka haavandit suunurgas. Foto: Shutterstock

Igal aastal sureb maailmas seenhaiguste tagajärjel 3,75 miljonit inimest, mida on kaks korda rohkem kui eelnevate hinnangute kohaselt.

Väljaandes The Lancet Infectious Diseases avaldatud artiklis väidab Manchesteri ülikooli nakkushaiguste professor David Denning, et umbes 6,55 miljonit inimest põeb igal aastal tõsist seenhaigust. Uues analüüsis on kasutatud andmeid rohkem kui 80 riigist, vahendab Medical Xpress.

Kuigi seenhaigustel on mitu põhjust, ületavad uued suremuse näitajad siiski oluliselt teiste patogeenide põhjustatud surmajuhtumeid, tappes kuus korda rohkem inimesi kui malaaria ja peaaegu kolm korda rohkem kui tuberkuloos.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles