Ida-Tallinna keskhaigla avas rinnakeskuse

PM Tervis
Copy
Ida-Tallinna keskhaigla avas rinnakeskuse.
Ida-Tallinna keskhaigla avas rinnakeskuse. Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

ITK rinna tervise kabinetis on 12 tegevusaasta jooksul käinud üle 60 000 inimese ning patsientide huvi teenuse vastu on suur. Suurenenud tähelepanu rinnahaigustele nõuab meditsiinisüsteemilt valmisolekut rinnamurega patsiendi kvaliteetseks teenindamiseks ning selleks lõi ITK nüüd spetsiaalse rinnakeskuse.

«Pakume rinnakaebustega patsientidele kiiret ja sujuvat diagnostikat, vähidiagnoosi kinnitumisel multidistsiplinaarset ravi ning edaspidist jälgimist. Oleme olemas mistahes rinnaga seotud mure lahendamisel,» ütles rinnakeskuse juhataja dr Gabor Szirko.

Rinnakeskuse meeskonnas on oluline roll eriväljaõppe saanud ämmaemandatel, kes korraldavad patsiendi teekonda ja suunavad vajadusel edasi radioloogile ja rinnakirurgile. Nii on kvaliteetne abi paremini kättesaadav rohkematele naistele – mudel, mille on üle võtnud ka teised keskused Eestis.

Rinnakabinetti külastatakse üle 5000 korra aastas ning patsientide huvi teenuse vastu on suur. Rinnavähi varajane avastamine on Eestis võrreldes teiste Euroopa riikidega olnud kehvas seisus, kuid on näha paranemise märke tänu rinnahaigustega tegelevate meedikute, tervisekassa ning naiste ühisele pingutusele rinnateadlikkuse tõstmisel.

«Tahame rinnakeskusena olla igakülgne usaldusväärne partner perearstidele, tervisekeskustele ja polikliinikutele Eestis,» ütles dr Szirko.

Rinnakeskus asub Magdaleena Tervisemajas aadressil Pärnu mnt 104 ning vastuvõtule võivad pöörduda nii naised kui mehed. Rinnakeskusesse saab aja broneerida telefonil 666 1900.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles