Kliimamuutus soodustab tüütu haiguse esinemist

PM Tervis
Copy
Kodustes tingimustes võib lühiajalist kõhuvalu leevendada vaid siis, kui puuduvad tõsised sümptomid, nagu verejooks, kõrge palavik, tugev nõrkus, oksendamine või valu rinnus.
Kodustes tingimustes võib lühiajalist kõhuvalu leevendada vaid siis, kui puuduvad tõsised sümptomid, nagu verejooks, kõrge palavik, tugev nõrkus, oksendamine või valu rinnus. Foto: Shutterstock

Surrey ülikooli uuring paljastas, et temperatuur, päeva pikkus ja niiskus on seotud kõhulahtisuse levikuga. Ajakirjas PLOS Computational Biology avaldatud uurimuse tulemused võivad aidata prognoosida haiguse edasist levikut, suurendades valmisolekut tervishoiusüsteemis sellele reageerida, vahendab Eureka Alert.

Uuringu käigus uuriti dr Giovanni Lo Iacono juhtimisel ilmastiku mõju campylobacteriosis'e levikule – see on bakteriaalne infektsioon, mis võib põhjustada kõhulahtisust ja kõhuvalu. Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel on selle bakteri nakkused maailmas kõige levinum bakteriaalse gastroenteriidi põhjus. Nakkused on tavaliselt kerged, kuid võivad olla surmavad väikelastele, eakatele ja pärsitud immuunsüsteemiga inimestele.

Dr Iacono sõnul on alates Hippokratesest levinud arusaamine, et ilm ja kliima mõjutavad haiguste levikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles