Tartu Ülikooli konverentsil vaadatakse meditsiini tulevikku

PM Tervis
Copy
Arsti kabinet. Stetoskoop
Arsti kabinet. Stetoskoop Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

29.–31. jaanuaril Tartus V Spa konverentsikeskuses toimuval konverentsil «Kliinik 2024» räägitakse suutervisest, südame-veresoonkonnahaigustest ja mikroobide sekveneerimisest.

Kolme päeva jooksul tuleb juttu ka artroosist ja endoproteesimisest, liigutushäiretega patsientidest, südamerütmihäiretest, harvikhaigustest, rasedate DNA-põhisest sõeluuringust, vaagnapõhjaelundite häiretest ning paljudest teistest teemadest. Ettekandeid peavad tunnustatud arstid, teadlased ja spetsialistid nii Eestist kui ka välismaalt.

Tartu Ülikooli kliinilise meditsiini instituudi täienduskeskuse juhataja Eve Undi sõnul on selleaastase konverentsi keskmes ägedate isheemiliste seisundite ja mitmesuguste krooniliste haiguste valdkondadeülene käsitlus. «Tutvustatakse viimaseid arengusuundi personaalmeditsiinis, hambaarstiteaduses, farmaatsias ja teistes kliinilistes valdkondades. Konverentsi läbiv küsimus on ilmekalt sõnastatud viimases sessioonis: «Mida teame aastal 2024?»,» rääkis Unt.

Tänavu juba 33. korda toimuvale konverentsile on oodatud arstid, hambaarstid, füsioterapeudid, õed, ämmaemandad, apteekrid ja teised tervishoiutöötajad. Konverentsi kantakse üle ka veebis. Veebis osalemiseks saab konverentsile registreeruda 25. jaanuarini. Kavaga saab tutvuda ja registreeruda konverentsi kodulehel.

Konverentsi «Kliinik 2024» korraldab Tartu Ülikooli kliinilise meditsiini instituudi täienduskeskus. Igal aastal osaleb konverentsil umbes 500 tervishoiutöötajat üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles