Lääne-Tallinna Keskhaigla valis aasta arsti

PM Tervis
Copy
Günekoloog dr Helen Vahar.
Günekoloog dr Helen Vahar. Foto: Lääne-Tallinna keskhaigla

Lääne-Tallinna Keskhaigla tunnustas möödunud aasta parimaid töötajaid, kellest aasta arsti tiitli pälvis günekoloog dr Helen Vahar ja elutöö preemiaga tunnustati Lääne-Tallinna Keskhaigla pikaajalist juhatuse esimeest ja ravijuhti dr Imbi Moksi.

Dr Helen Vahar on Lääne-Tallinna Keskhaigla günekoloogiaosakonna vanemarst, kes on arendanud minimaalselt invasiivset laparoskoopilist lähenemist günekoloogia erialal, eriti laparoskoopilist onkogünekoloogilist kirurgiat. Ta on saanud Eestis teise onkogünekoloogina ESGO (Euroopa onkogünekoloogia ühingu) sertifikaadi.

Aastal 2023 tegi dr Vahar ettevalmistusi, et Lääne-Tallinna Keskhaigla saaks endomeetriumivähi ravi pädevuskeskuseks. Ta juhendab noori kolleege ning on väga kõrgelt tunnustatud tänulike patsientide poolt.

«Oma töös pean kõige olulisemaks meeskonda, kellega igapäevaselt koos töötan. Ilma nendeta ei saaks ma teha oma tööd, mida tõeliselt armastan. Olulised on kõik – nii arstid, õed kui ka hooldustöötajad,» ütles dr Helen Vahar.

«Õppimine ja enesetäiendamine on minu töö üks oluline märksõna. Onkoloogiliste haigete ravi areneb tohutul kiirusel ja kogu aeg tuleb uute ravisuundadega kursis olla. 15-20 aastat tagasi ei teadnud keegi midagi personaalmeditsiinist, meditsiinigeneetikast ja laparoskoopilisest radikaalsest vähikirurgiast. Just nii toimub onkogünekoloogiliste haigete ravi praegu Lääne-Tallinna Keskhaigla naistekliinikus, vastavalt Euroopa onkogünekoloogia uusimatele ravijuhistele. Olen õnnelik, et saame oma meeskonnaga pakkuda patsientidele parimat ja tänapäevaseimat ravi Eestis,» lisas ta.

Lääne-Tallinna Keskhaigla elutöö preemia pälvinud dr Imbi Moksi iseloomustatakse kui tasakaalukat ja mõistvat juhti, kelle aastatepikkust panust haigla arengusse hindavad kolleegid kõrgelt. Dr Moks töötas aastatel 1982-2004 lastearstina ja Kopli lastepolikliiniku peaarstina. Aastani 2010 oli ta Lääne-Tallinna Keskhaigla ravikvaliteedi juht, hiljem ravijuht. Seejärel, aastal 2011 valiti ta haigla juhiks. Dr Imbi Moks juhtis Lääne-Tallinna Keskhaiglat üheksa aastat. Pärast juhatuse esimehe ametiaja lõppu töötas ta veel kolm aastat haigla juhatuse liikme-ravijuhina.

Lääne-Tallinna Keskhaigla õendustöötajatest sai tunnustuse radioloogiatehnik Anna Vejsov, haigla parimaks hooldustöötajaks valiti üldkirurgiaosakonnas töötav Taimi Riiv ning parima klienditeenindaja tiitli pälvis Mustamäe tervisekeskuse registratuuris töötav Heve Heinvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles