UURING Kõrget vererõhku aitab ohjata armastatud suupiste (2)

PM Tervis
Copy
Kõndimine on iidne liikumisviis, mis toetab kogu organismi tervist, ja peatselt alanevad ka vererõhk ja kolesteroolinäitajad.
Kõndimine on iidne liikumisviis, mis toetab kogu organismi tervist, ja peatselt alanevad ka vererõhk ja kolesteroolinäitajad. Foto: Shutterstock

Hiinas asuvate Shaoxingi ja Zhuji rahvahaiglate kardioloogid tuvastasid seose tumeda šokolaadi tarbimise ja hüpertensiooniriski vähenemise vahel, vahendab Medical Xpress.

Hüpertensioon on termin, mida kasutatakse kroonilise kõrge vererõhu kirjeldamiseks. Uuringus oli vaatluse all primaarne hüpertensioon, mis tähendab, et selle tekkel pole konkreetset teadaolevat põhjust.

Ajakirjas Scientific Reports avaldatud uuringus nendivad teadlased, et viimase aastakümne jooksul on palju räägitud tumeda šokolaadi tarbimise võimalikest tervisehüvedest selle flavanoolisisalduse tõttu. Mõned neist väidetavatest eelistest on hõlmanud põletiku vähenemist kehas ja muid koronaarhaigusega seotud tegureid. Koronaarhaigus tekib südame pärgarterite lubjastumise tagajärjel.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles