KODUKONTORI AJASTU Kontorisse tagasipöördumine mõjub töötajatele negatiivselt

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Teie ülemus võib arvata, et kontorisse naasmine on ettevõtte edu, töökultuuri ja üldise tootlikkuse jaoks hädavajalik. Siiski on üha rohkem tõendeid, mis viitavad sellele, et see on jama. Pittsburghi ülikooli uues uuringus uuriti 137 Ameerika suurimat korporatsiooni ja leiti, et kontorisse naasmine ei toonud kaasa märkimisväärset paranemist ettevõtte töös.

«Kasutades S&P 500 ettevõtete valimit, uurisime USA ettevõtete ametikohale naasmise määravaid tegureid ja tagajärgi,» ütlesid Pittsburghi ülikooli Katzi ärikooli teadlased. Uuringus leiti, et juhid kasutavad kontorisse naasmise kohustust «kontrolli taastamiseks töötajate üle», ja samuti leiti ka seda, et «pärast kontorisse naasmist ei olnud ettevõtte tulemuslikkuses olulisi muutusi kasumi ja aktsiaturu väärtuse osas.»

Uuringus analüüsiti kõiki 137 S&P 500 ettevõtet, kes on pärast koroonaviiruse pandeemiat vahetanud kaugtöö võimaluse kontoris töötamisega. Teadlased uurisid ka kontorisse naasmise taga olevat motivatsiooni ja leidsid, et suurema võimuga meessoost tegevjuhtide juhitud ettevõtted kalduvad rohkem kontoris käimise poliitikat jõustama. Võim määratleti kui tegevjuhi kogutasu jagatuna ettevõtte kõrgeima palgaga juhtide keskmise töötasuga. Tegevjuhi poliitiline kuuluvus või ettevõtte osaluse protsent ei andnud mingit seost.

Pole üllatav, et pärast kontorisse naasmise otsust langes töötajate rahulolu järsult. Töötajate hinnangud töö- ja eraelu tasakaalule, tippjuhtkonnale ja kultuuriväärtustele langesid kontorisse naasmise poliitika tõttu märkimisväärselt.

Pandeemiajärgsel ajastul on ettevõtte juhtimine muutunud töötajate kontorisse tagasitoomisega kurnatuks, muutes selle üheks kõige tulisemaks aruteluks töökoha kultuuris. Isegi Zoomi tegevjuht palus töötajatel kontorisse tagasi pöörduda, öeldes, et Zoomi suhtes on raske usaldust luua. See 18. jaanuaril avaldatud uuring lisab tõendust mitmele teisele uuringule, mis on näidanud, et kaugtöö on väga produktiivne töövorm ja kohustus kontorisse tagasi pöörduda võib põhjustada tootlikkuse langust, kirjutab Gizmodo

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles