Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Mis juhtub siis, kui hambaauku ei parandata?

Copy
Hambaarsti külastus.
Hambaarsti külastus. Foto: Shutterstock

Hambaaugud ei teki üleöö, vaid nende teke võib võtta mitu kuud või isegi üle aasta, enne kui need hakkavad sümptomeid näitama. Suhkrurikas menüü ning kehv suuhügieen annavad aga hambaaukudele hoogu juurde.

«Hambaaukudes on süüdi bakterid, mis süsivesikuid või suhkrut süües tekitavad hapet. Mida rohkem suhkrut süüa, seda enam tekib hapet, mis hakkab hambaid söövitama,» nentis Bostoni Ülikooli hambaarsti eriala professor Carl McManama.

Algul võib olla kerge hambaaukude olemasolu eirata, kuna nendega kaasnev valu või hammaste tundlikkus ei pruugi häirida igapäevaselt. Kui hambaaugud jätta parandamata, võivad kaasneda aga karmid tagajärjed.

Tagasi üles