Loe, kuidas valmistada mune, et säilitada nendes võimalikult palju D-vitamiini

PM Tervis
Copy
Hommikusöök peab sisaldama valguallikat, näiteks muna. Munaroogade valik on külluslik.
Hommikusöök peab sisaldama valguallikat, näiteks muna. Munaroogade valik on külluslik. Foto: Shutterstock

Munade hoidmine tööpinnal, mitte külmkapis, ja kuidas neid küpsetada – on oluline, säilitamaks nendes võimalikult palju D-vitamiini.

Newcastle'i ülikooli teadlased analüüsisid populaarse kaubamärgi Happy Egg Co D-vitamiiniga rikastatud mune, et teha kindlaks, kuidas vitamiini kontsentratsiooni mõjutab nende säilitamine ja valmistamine, vahendab Newcastle`i ülikool.

Teadaolevalt aitab D-vitamiin hoida luid, hambaid ja lihaseid tervena, samuti on see oluline tugeva immuunsuse jaoks. Mõned uuringud viitavad ka sellele, et madala D-vitamiini tasemega inimestel on suurem risk hooajalise meeleoluhäire tekkeks, mis on eriti levinud talvekuudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles