Riikliku teenetemärgi saav proviisor on ametit pidanud 60 aastat

PM Tervis
Copy
Aime Tolga
Aime Tolga Foto: BENU

Eesti Vabariigi president Alar Karis tunnustas iseseisvuspäeva eel riiklike teenetemärkidega inimesi, kes on igapäevase tööga aidanud kaasa Eesti ühiskonna hoolivuse, märkamise ja kaitstuse suurendamisele. Sel aastal on auhindade saajate seas Kohtla-Järve Benu apteegi juhataja, proviisor Aime Tolga, kes tähistab oma 60. tööaastat samas ametis.

Üks Eesti kõige kogenenumaid proviisoreid, 85-aastane Aime Tolga, on näide pühendumusest oma ametile ja inimeste abistamisele. «Tunnustus on väga meeldiv üllatus ja tähendab palju, näidates, et minu 60-aastast missioonitunde ja armastusega tehtud tööd Ida-Virumaal on märgatud,» rääkis teenetemärgi saaja. Tolga lisas, et see tunnustus on oluline kogu proviisorikogukonnale. «See näitab, et proviisorite töö on sama oluline kui teiste meditsitsiinvaldkonna töötajate oma. Proviisorid töötavad ikka selle nimel, et inimesed lahkuksid apteegist rahulolevana, leides lahendused tervisemuredele ning saades vastuseid oma küsimustele. Soovin alati, et apteegikülastajad tunneksid end apteeki tagasi oodatuna,» täiendas staažikas proviisor.

Benu apteegi frantsiisijuht Rainer Kaseväli väljendas rõõmu, et proviisorite panus on ära märgitud. «Aime Tolga pühendumus ja armastus oma ameti vastu on inspiratsiooniks kõigile meie valdkonnas. Proviisorite roll ühiskonnas on hindamatu ja on suurepärane näha, et seda on tunnustatud. Rõõmustame koos Aimega,» ütles Kaseväli.

Lisaks oma põhitööle on Tolga õpetanud meditsiinikoolis farmakoloogiat ja ladina keelt, jagades teadmisi ja kogemusi tulevaste meditsiinitöötajatega. Ta panus proviisorina on enamat kui ravimite väljastamine. Tolga on olnud positiivseks nõuandjaks ja toetajaks ka apteeki sisenenud inimestele.

Tolga kandidatuuri riiklikule teenemärgile esitas Eesti Proviisorapteekide Liit. Teenetemärgid antakse üle 21. veebruaril Eesti Rahva Muuseumis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles