Millal jõuab Eestisse uus kaalulangetusravim?

PM Tervis
Copy
Semaglutiid on üsna suur ja kompleksne molekul. Elementkoostisega 	C187H291N45O59 ühendi moelkulimassiks on 4114.641 g/mol ja tegemist on mõningate kõrvaltoimetaga ravimiga. Kõrvaltoimed on valdavalt teada nagu ka ravimi kasutamise vastunäidustused.
Semaglutiid on üsna suur ja kompleksne molekul. Elementkoostisega C187H291N45O59 ühendi moelkulimassiks on 4114.641 g/mol ja tegemist on mõningate kõrvaltoimetaga ravimiga. Kõrvaltoimed on valdavalt teada nagu ka ravimi kasutamise vastunäidustused. Foto: 3DChem

Kaalulangetusravim Wegovy on Euroopas jõudnud müügile Ühendkuningriigis, Taanis, Norras, Saksamaal ja Šveitsis. Miks ei ole ravim veel Eestis turule tulnud, ehkki müügiluba on olemas?

Wegovy on kaalulangetamiseks näidustatud ravim, mida toodab Taani firma Novo Nordisk. Ettevõtte toodab ka toimeainena semaglutiidi sisaldavat diabeediravimit Ozempic.

«Wegovyl (toimeaine semaglutiid 2,4mg) on olemas müügiluba. Põhjus, miks ravim pole jõudnud Eestis müügile peitub asjaolus, et sama toimeainet sisaldavad ka muud Novo Nordiski ravimid. Kuna nende ravimite järele on esinenud ülemaailmselt pretsedenditu nõudlus, siis esmajärjekorras tagatakse ravi olemasolevatele patsientidele,» selgitab Novo Nordiski Eesti filiaali juht Koit Arro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles