Jälle see nohune nina? | Looduslik merevee ninasprei aitab nohuga üllatavalt hästi toime tulla

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Põhjamaises kliimas on nohu meid sagedasti saatev tervisemure. Nohu vallandavad enamikel juhtudel viirusnakkused ning sellega võivad kaasneda ka teised sümptomid, näiteks palavik ja köha. Juba aastasadu on pandud tähele merevee kasulikke omadusi nina limaskestale. Merevesi saab aidata ninasõõrmeid puhastada ja kinnise nina avada.

Millest tekib nohu ja kuidas seda ravida?

Tavalistel juhtudel tekib nohu mõne viirusnakkuse tagajärjel ning võib esineda ninakinnisuse kui tilkuva nina näol. Kuna nina on seotud meie peaga, võivad nohu korral esineda ka peavalud, ninakõrvakoobaste- ja kõrvapõletikud, lõhna- ja maitsemeele nõrgenemine, stress ja unetus. Need tegurid mõjutavad oluliselt meie igapäevaseid toiminguid ja elukvaliteeti, seega võiks juba väiksema nohu korral sellega tõhusalt tegelda.

Mitmed uuringud on välja toonud merevee kasulikke omadusi kinnise nina korral. Teadaolevalt aitab merevesi ninas olevat lima efektiivselt puhastada, ninakäike niisutada ja ärritajaid eemaldada.

Apteegi käsimüügis on saadaval looduslikud merevee ninaspreid, mis on õige soolasisaldusega ning sobivad nohu korral kasutamiseks nii täiskasvanutele kui lastele. Merevesi on üks esmaseid meetodeid, mida soovitavad nohu korral ka arstid.

Kuidas merevee ninasprei toimib?

Hüpertooniline merevesi aitab loomulikul teel vähendada nina limaskesta turset ja vabastada hingamisteid. Lahuse kõrge soolasisaldus imab turses nina limaskestadelt üleliigse vedeliku, samal ajal seda puhastades ja niisutades.

Ninasprei ei kahjusta nina limaskesta, aidates sümptomitega efektiivselt toime tulla ja neid leevendada.

Soovitused, mida saab nohu korral veel ise ära teha:

  • kergita voodi peaalust veidi kõrgemale (kasutada lisapatja või panna padi madratsi alla);
  • kasuta ühekordseid taskurätte;
  • pese sageli käsi ja koduseid tööpindu;
  • hoia toa õhk tavalisemast veidi niiskemana, selleks võib kuiva õhuga korterisse panna õhuniisutid või radiaatorile laotada märjad rätid.
 
Copy
Tagasi üles